Shop
Ultimele 100 de articole

Intrebarea care te ajuta sa intelegi comportamentul copilului tau

18 mai 2016, , Vizualizări:
sfatulparintilor.ro - parinti copii - dreamstime.com

Specialistii recomanda sa vorbim despre emotiile noastre, nu sa ne ascundem de ele. Iar copiii nostri trebuie invatati sa faca la fel. Recunoscandu-si si infruntandu-si temerile, anxietatile, ei vor putea sa dezvolte abilitati care sa-i ajute in rezolvarea fiecarei situatii in parte.

Acesta este si motivul pentru care, atunci cand vrei sa intelegi comportamentul copilului tau, intrebarea care te ajuta sa afli raspunsul este: „Ce te ingrijoreaza cel mai tare?”.

Foloseste aceasta intrebare si poti afla lucruri uimitoare despre copilul tau…

 

  1. Vei afla care sunt nevoile lui specifice fizice sau emotionale

Sunt copii care au nevoie de mai multa atingere fizica sau, dimpotriva, copii care simt mai mult nevoia de sustinere emotionala.

 

  1. Vei afla ca sunt comportamente ciclice

Atunci cand intelegi nevoile copilului si i le indeplinesti vei observa ca fiecare comportament care se repeta la nesfarsit se va rari atunci cand ii sunt indeplinite solicitarile de natura emotionala.

 

  1. Vei observa ca este mai putin anxios

Atunci cand copiii au oportunitatea de a-si identifica temerile, vor invata si sa si le gestioneze. Astfel, vor fi mai putin anxiosi, mai putin tematori, vor avea un randament mai bun la scoala intrucat nu se vor mai simti coplesiti de responsabilitati.

 

Arata-i in fiecare zi copilului tau cat de mult il iubesti. Imbratiseaza-l daca asta cere, joaca-te cu el. Aceste mici schimbari din care el va simti mai multa afectiune il vor ajuta sa isi schimbe comportamentul. Incearca intrebarea „Ce te ingrijoreaza cel mai tare?” si raspunsul copilului tau te va ghida ca sa stii ce ai de facut.

Sursa: Truparenting.net

Cuvinte cheie: , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.