Shop
Ultimele 100 de articole

Greselile parintilor care distrug copiii pe viata

31 august 2019, , Vizualizări:
Greselile parintilor
Cele mai multe recomandari destinate parintilor vizeaza lucrurile care trebuie facute de acestia. Iata ca exista si unele lucruri care nu trebuie facute sub nicio forma si chiar pot distruge copiii pe viata. Citeste cu atentie urmatoarele greseli si evita-le daca nu iti doresti sa afectezi dezvoltarea copiilor.
 

Greselile parintilor care distrug copiii pe viata

Iata ce marturisec câtiva parinti:
1. Refuza sa creada ca al lor copil poate gresi. Cunosc câtiva oameni care gresesc constant, iar parintii lor sunt fie total apatici, fie indiferent de situatie invinovatesc celalalt copil sau considera ca exista vreun fel de conspiratie impotriva propriului copil.
2. Cedeaza atunci când copilul cere ceva in mod obsesiv sau are o criza de tantrum.Dar nu este vorba de o cedare ocazionala pentru a mentine o oarecare atmosfera linistita intr-un loc public, ci de fiecare data. Un caz concret: am gasit o bancnota pe jos când aveam 9 ani si eram cu fiica vecinului in vârsta de 4-5 ani care a devenit geloasa si mi-a cerut sa i-o dau ei. Am refuzat, iar ea a alergat la mama sa suparata si plângând. Femeia a incercat sa ii explice ca eu am gasit banii, asa ca erau ai mei, dar o singura data, caci apoi a scos o bancota identica din geanta si a aruncat-o pe jos când fiica sa era intoarsa cu spatele pentru a o putea gasi. Acel copil era un cosmar cu o definitie denaturata de corectitudine.
3. Nu isi lasa copilul sa se exprime. Parintii mei s-au chinuit cu mine, dar au ajuns sa fie parinti elicopter. Nu aveam voie sa port tricouri cu personaje din desene animate (pentru ca erau copilaresti) sau cu imprimeuri florale (pentru ca erau de batrâni). Drept urmare am fost imbracata ca si cum aveam 30 de ani pentru cea mai mare parte a vietii. La fiecare zi de nastere a colegilor eram imbracata intr-un mod mult prea formal, iar ca adult nu stiu ce este potrivit sa port in functie de ocazie. Pot spune ca simtul meu estetic este cu adevarat interesant.
4. Fac dificila impartasirea diverselor lucruri. Mama mea intotdeauna o ia razna când ii spun ceva, iar apoi ca mecanism defensiv râde de orice i-as fi zis. De exemplu, mi-am schimbat specializarea de la master de la politie la criminalistica si mi-a raspuns ca oricum nu imi doream sa fiu politist pentru ca sunt prea sensibil. Si in plus as fi aratat stupid plângând in uniforma.
 
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
codul
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Meniu