Shop
Ultimele 100 de articole

Esti un parinte prea indulgent? Iata ce trebuie sa stii despre rasfat

24 octombrie 2019, , Vizualizări:
parinte prea indulgent

Esti un parinte prea indulgent? Toti parintii isi iubesc copiii. In timp ce unii isi manifesta iubirea, isi asculta copiii si le ofera neconditionat suportul emotional de care acestia au nevoie, alti parinti sunt din categoria “furnizor” si pentru ei iubirea este masurata in lucrurile pe care le aduc in casa, astfel incat copiilor sa nu le lipseasca nimic. Unii parinti sunt mai exigenti, in timp ce altii le ofera o libertate foarte mare copiilor.

Esti un parinte prea indulgent? Iata ce trebuie sa stii despre rasfat

  1. Traditionalul rasfat

Rasfatul, pentru majoritatea oamenilor, inseamna niste parinti indulgenti care le dau copiilor lor foarte multa libertate. Rareori acesti parinti pot spune NU, iar acest lucru duce la cresterea pretentiilor celor mici. Cu cat parintii le ofera mai mult, cu atat copiii devin mai insistenti si mai pretentiosi, iar cand nu primesc ceea ce doresc apar crizele de isterie. In acele momente este indicat sa-ti amintesti ca rolul tau ca parinte este sa-ti ghidezi copilul in viata pentru a deveni un adult echilibrat.

  1. Pericolul etichetei “rasfatat”

In societate exista tendinta ca oamenii sa judece si sa eticheteze copiii celorlalti fara a cunoaste si a intelege istoricul si dinamica familiei respective. Fiecare poate avea insa controlul asupra propriilor copii si pot actiona in consecinta. Parintele isi cunoaste copilul, stie cum reactioneaza si poate gestiona foarte bine o situatie care ii priveste doar pe ei doi fara sa fie nevoie de etichetele si sfaturile privitorilor “binevoitori”.

  1. Cum sa previi rasfatul

Copiii au nevoie de parinti mai mult decat au de obiecte. Orice minut petrecut alaturi de copilul tau, imbratisari, saruturi, afectiune nu-l vor rasfata. Dimpotriva, ii vor creste increderea si respectul de sine, se va simti iubit si apreciat. Acestea sunt lucrurile de care un copil are nevoie pentru a reusi in viata.

Obiectele cumparate mai ales atunci cand iti este greu sa spui NU, chiar daca iti permiti din punct de vedere financiar, nu-l pregatesc pentru viata, ci ii dezvolta dorinta de a avea ceva palpabil pentru a se valorize.

Tu reusesti sa-i spui NU copilului tau?

 

Sursa: childdevelopmentinfo.com

Cuvinte cheie: , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.