Este copilul tau pregatit de gradinita? Iata semnele pe care sa le urmaresti - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Este copilul tau pregatit de gradinita? Iata semnele pe care sa le urmaresti

Sfatulparintilor » Preșcolari » Comportament și dezvoltare » Este copilul tau pregatit de gradinita? Iata semnele pe care sa le urmaresti
copii gradinita - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - baby-2128809_1920

Fie ca ai copilul acasa sau la cresa, cu siguranta te gandesti ca anii de gradinita se apropie. Este copilul tau pregatit sa faca pasul cel mare?

Iata semnele pe care sa le urmaresti.

 

  1. Dorinta de a invata

Copilul tau este dornic sa descopere si sa exploreze? Iti pune intrebari? Este insistent atunci cand are de dus pana la capat o sarcina grea? Cu cat stiu mai mult cu atat copiii vor sa stie si mai mult. Iar gradinita este mediul propice pentru ei ca sa-si dezvolte abilitatile cognitive, sa experimenteze si sa-si satisfaca toate curiozitatile.

 

 

  1. Comunica foarte bine

Un copil care are un vocabular dezvoltat si care vorbeste fara probleme este pregatit de gradinita. Cercetatorii spun ca un copil nu va avea probleme la citit daca in anii de gradinita a dezvoltat un vocabular foarte cuprinzator.

 

 

  1. Abilitatea de a asculta

Copiii trebuie sa stie si sa asculte, nu doar sa vorbeasca. Ei vor avea de ascultat povesti si apoi de facut rezumatul lor sau jucatul povestii pe roluri. Fara a se concentra pe ascultarea povestii, el nu va putea retine continutul acesteia. Cand ajunge la scoala, copilul ar trebui sa se poate concentra pe ascultarea lectiilor, urmarea indicatiilor profesorilor.

 

Citeste continuarea pe SFATGRADINITE.RO.

Data articol: 20/10/2015