Shop
Ultimele 100 de articole

Educatie pozitiva: Sfaturi pentru disciplina prescolarilor. 4 situatii concrete

05 noiembrie 2017, , Vizualizări:
Sfatulparintilor.ro - Educatie pozitiva prescolari

Educatie pozitiva: Ce faci cand arunca cu jucariile?

Atunci cand copilul a facut o “pasiune” pentru zgomotul produs de o jucarie cand cade, ideal este sa-i distragi atentia. Pune muzica, dansati impreuna, faceti baloane de sapun si, in acest timp, ascunde jucaria.

Mai poti sa-i spui “Masinuta nu se arunca, uite cum se joaca cu masinuta!” si ii exemplifici ce are de facut. Daca loveste mingea cu putere in casa, ii spui: “Mingea se loveste asa afara. In casa se rostogoleste, uite cum”. Tot timpul trebuie sa-i oferi o alternativa pentru a sti ce este permis si ce nu.

Daca nu se opreste din aruncat, explica-i ca jucaria se supara si ca va pleca pentru o vreme. Ascunzi jucaria undeva si o mai scoti peste cateva zile.

De asemenea, invata copilul sa manifeste prin cuvinte furia si ca aruncarea lucrurilor la nervi nu este o optiune.

 

 

Acestea sunt cateva elemente pe care le poti incerca in cresterea si educarea copilului tau. Pentru unii parinti au functionat, este posibil sa fie bune si pentru tine. Important este ca, indiferent, ce face copilul nevoile lui sa fie pe primul plan. Copilul trebuie sa se simta in siguranta, iubit si respectat.

 

Din seria “Educatie pozitiva”  mai poti citi “Educatie copii: Disciplina proactiva sau cum sa ai un copil cuminte si ascultator”, “Educatia pozitiva: Cum recunosti un copil cu necesitati emotionale mult ridicate?”, Educatie pozitiva: Cand disciplina se face cu dragoste

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Cuvinte cheie: , , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.