Educatia pozitiva: Disciplinarea prescolarilor prin tehnica celor 5 pasi - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Educatia pozitiva: Disciplinarea prescolarilor prin tehnica celor 5 pasi

educatia pozitiva

 

Pasul 4: Ajuta-l

“Ok, nu te opresti din joaca. Acum te ajut eu sa te opresti”.

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo

Copilul trebuie sa-si dea seama ca nu se poate opri singur, iar tu il ajuti, nu-l pedepsesti. Poate ca nu-si da seama ca trebuie sa se opreasca, poate este prea obosit sau prea infometat sau poate ca, pur si simplu, nu vrea sa se opreasca.

 

 

Pasul 5: Imbratisarea ursului

Stai in spatele copilului, imbratiseaza-l peste umeri si tine-i mainile daca ti-e teama ca se va zbate. Coboara la nivelul lui si sopteste-i in ureche ca il acest fel il ajuti sa se opreasca din joaca si ca-l vei tine asa pana cand se va opri. Poti exercita o presiune usoara pe umeri astfel incat sa nu incerce sa te loveasca sau sa fuga. Aceasta nu este o forma de pedeapsa, ci o tehnica prin care copilul isi da seama ca trebuie sa respecte anumite limite.

Acest ultim pas trebuie folosit cu atentie. In nici un caz mesajul transmis nu trebuie sa fie de pedeapsa, ci de ajutor, de dragoste, de imbratisare calda parinteasca, astfel incat copilul sa simta “limitele”, insa in acelasi timp sa se simta si iubit, si in siguranta. In timp ce-l tii strans in brate, vorbeste-i incet la ureche, nu tipa, nu ameninta.

 

 

Tehnica celor 5 pasi a fost dezvoltata de Lisa Kuzura-Seibold, pastor la Biserica Word of Grace din Mesa Arizona. Aceasta tactica non violenta poate fi utilizata pentru a-i convinge pe cei mici sa faca anumite lucruri (curatenie in camera, sa-si stranga jucariile) etc.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 16/03/2019