Shop
Ultimele 100 de articole

De la ce varsta iti poti lasa copilul singur in casa

06 decembrie 2018, , Vizualizări:
singur acasa - sfatulparintilor.ro - freedigitalphotos.net
Din pacate, oricand poate interveni o situatie in care ar trebui sa-ti lasi copilul singur acasa, chiar si pentru cateva minute. Desigur, asa cum vei afla si din articolul de mai jos, exista cazuri in care nu-l poti lasa asa sub nicio forma. Dar daca al tau copil este mai maricel si este capabil sa faca oricare dintre lucrurile mentionate mai jos, atunci poti sa te gandesti serios sa-l lasi singur in casa daca ar interveni o situatie urgenta la un moment dat. Cat priveste varsta de la care ai putea sa-ti lasi copilul singur acasa, trebuie sa stii ca nu exista una anume. Mult mai important este ca al tau copil sa aiba starea de sanatate si abilitatile menite sa-i permita sa fie in siguranta cand tu sau un alt adult nu veti fi in preajma lui.

Care sunt situatiile in care nu ar fi deloc prudent sa-ti lasi copilul singur in casa

Sa iei decizia de a-ti lasa copilul singur in casa nu este deloc usor, ci, din contra, este ceva la care trebuie sa reflectezi cu toata responsabilitatea.
Inainte de toate insa, trebuie sa stii ca expertii au identificat cateva situatii in care sub nicio forma nu ar trebui sa-ti lasi copilul singur acasa si pe care orice parinte ar trebui sa le ia in calcul:
• Bebelusii si copiii mai mici mici (pana in 8-9 ani) nu ar trebui sub nicio forma lasati singuri in casa nici macar pentru cateva minute, chiar daca ar dormi in intervalul respectiv. Gandeste-te numai la cat de speriati ar fi daca s-ar trezi intre timp si s-ar vedea singuri, ca sa nu mai punem la socoteala faptul ca oricand ar putea interveni o situatie careia ei nu i-ar putea face fata.
• Copiii sub 11-12 ani nu prea stiu ce sa faca intr-o situatie de urgenta. De aceea, nu-i vom lasa singuri pana nu suntem convinsi ca ei ar sti bine ce sa faca in anumite situatii si chiar si asa nu trebuie sa permitem sa ramana singuri pentru prea multe ore.
• Chiar daca un copil este mai mare de 12 ani, dar stii ca nu se simte deloc in largul sau cand nu este in preajma unui adult, atunci nu trebuie sa-l lasi singur in casa.
• Daca ai mai multi copii, nu te baza pe faptul ca cei mai mari vor avea grija cu toata responsabilitatea de fratii mai mici. Cu toate acestea, intr-o situatie extrema, iti poti lasa copiii singuri in casa, dar numai daca stii sigur ca aceia care sunt mai mari ar sti ce sa faca in anumite situatii neprevazute si daca micutii se simt pe deplin confortabil in preajma lor.
Iar daca nu ai incotro si trebuie neaparat sa-ti lasi copilul singur in casa, ia legatura totusi cu un adult de incredere, cu care copilul ar putea lua oricand legatura si care, intr-o situatie extrema, ar putea ajunge la voi acasa inaintea ta.
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
codul
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Meniu