Shop
Ultimele 100 de articole

De ce mint copiii?

10 decembrie 2013, , Vizualizări:
copii minciuna - sfatulparintilor.ro - foter_com

Este posibil ca uneori sa observi ca micutul tau din patut te minte pentru diverse motive. Multi parinti nu inteleg de ce copilul minte, inca de la o varsta frageda. Ei bine, conform cercetarilor medicale, acest lucru are mai multe explicatii:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aceste sunt cele mai frecvente motive penrtu care micutii ar putea sa minta. Iti recomandam sa nu iti certi copilul sau sa il pedepsesti la prima minciuna, ci incearca sa-i explici care sunt dezavantajele minciunii si de ce nu este bine sa procedeze in acest fel. Medicii considera aceasta metoda mult mai eficienta decat pedepsirea copilului. El la aceasta varsta frageda inca invata si exploreaza lumea prin intermediul tau si de aceea tu ai responsabilitaea de a-l invata ce este bine si ce este rau.

 

 

 

Totusi daca puiul tau are deja o  varsta cuprinsa intre 6 si 12 ani, acesta intelege ce este  minciuna si care sunt consecintele ei. O explicatie psihologica pentru acest comportamnt este aceea ca micutul tau incearca sa testeze regulile si limitele impuse de tine. In acest caz te sfatuim sa actionezi ferm si sa ii explici exact de ce minciuna nu este morala si care sunt neplacerile pe care le poate cauza.

 

 

 

Tu cum l-ai invatat pe micutul tau sa nu minta?

Cuvinte cheie: , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.