De ce fac copiii sport? - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

De ce fac copiii sport?

Sfatulparintilor » Preșcolari » Comportament și dezvoltare » De ce fac copiii sport?
de ce fac copiii sport - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - football-1533210_1920

In calitate de parinti, vrem ce este mai bun pentru copiii nostri. Cine ne-ar putea acuza?

A fi parinte este, probabil, una dintre cele mai fascinante si motivante  forte ale omenirii.

Odata ce ai copii, nimic nu mai este la fel, NIMIC!

Iar sportul nu este diferit. Vrem cluburi care sa aiba grija de copiii nostri, nu de talentul lor sau banii nostri. Vrem antrenori care sa ofere antrenamente sigure si placute la care copiii nostri abia asteapta sa mearga. Si da, s-ar putea chiar sa visam ca propriii nostri copii sa devina mari sportivi. Nimic in neregula cu asta.

In calitate de parinti, avem un rol foarte important in a ne asigura ca copiii nostri profita la maximum de sport. Aceasta este insa o dubla responsabilitate.

Trebuie sa cautam si sa selectam medii sportive in care stim ca vor fi in siguranta si fericiti

Trebuie sa ne sprijinim copiii si sa le permitem sa se bucure de sportul lor, nu numai sa progreseze in el.

In aceasta sectiune va vom impartasi resurse si sfaturi pentru a va ajuta sa faceti acest lucru. Fii cel mai bun parinte de copil sportiv care poti fi!

De fac copiii sport?

„Ce crezi ca se va schimba in urmatorii zece ani?”

Aceasta este o intrebare pe care CEO-ul Amazon, Jeff Bezos, o primeste tot timpul. El crede ca aceasta este o intrebare interesanta, dar nu cea mai buna pe care o pot pune oamenii.

 „Aproape niciodata nu mi se pune intrebarea:„ Ce nu se va schimba in urmatorii 10 ani? ”, A spus Bezos intr-un interviu cu Bill Gurley, partener intr-o firma de investitii cu capitalist de risc. „Si va spun ca a doua intrebare este de fapt cea mai importanta dintre cele doua, pentru ca puteti construi o strategie de afaceri in jurul lucrurilor care sunt stabile in timp … ..In afacerea noastra cu amanuntul, stim ca clientii doresc preturi mici, si stiu ca va fi adevarat peste 10 ani. Vor livrare rapida; vor o selectie vasta. Este imposibil sa ne imaginam un viitor peste 10 ani in care un client vine si spune: „Jeff, iubesc Amazon; Mi-as dori doar ca preturile sa fie putin mai mari. ”[Sau]„ Imi place Amazon; As vrea doar sa livrezi putin mai incet. ’Imposibil.”

Drept urmare, Amazon isi investeste timpul, energia si finantele in lucrurile care nu se vor schimba, in loc sa se ingrijoreze sau sa incerce sa prezica lucrurile care se schimba. Este o strategie solida care a dat roade frumos pentru Amazon.

Ce se intampla daca am face acelasi lucru in sportul pentru tineri? Ce se intampla daca nu ne mai ingrijoram de tot ce se schimba si, in schimb, ne concentram asupra singurului lucru care nu se schimba?

Am avut multe schimbari recent – si vom continua sa vedem schimbari – in peisajul sportiv al tinerilor. Asistam la  cresterea sporturilor pentru tineri ca fiind afaceri. Avem antrenori care isi pierd rabdarea formarii si vor „performanta” de la varste fragede. Avem trialuri si selectii impinse la varste din ce in ce mai mici,. Exista o multime de lucruri care se schimba acolo.

Dar un lucru nu s-a schimbat.

De ce copiii fac sport

Fac copiii sport pentru ca merg la turnee sau din cauza „promisiunii” unui trofeu pentru participare? Joaca pentru a castiga campionate? Sunt acestea lucrurile care ii motiveaza sa-si epuizeze atat de mult copilaria? Sau raspunsul este ceva mult mai simplu?

Raspunsul, conform fiecarei cercetari pe care am citit-o vreodata, la aproape 9 din 10 sportivi chestionati, este urmatorul:

„Pentru ca este distractiv. Fac sport pentru ca ma bucur de el. ”

Copiii fac sport pentru ca le aduce placere. Adultii continua sa faca sport deoarece le aduce placere. Chiar si profesionistii joaca pentru ca le place sa joace, si, atunci cand nu mai este placut, se retrag. Cu totii cautam lucruri pe care ne place sa le facem si evitam lucrurile care nu ne plac. De ce ar fi diferiti copiii?

Cand Amanda Visek de la Universitatea George Washington a intrebat copiii in 2014 de ce practicau sport, 9 din 10 au spus ca este distractiv.

Citeste continuarea: 1 2

Cuvinte cheie:
Data articol: 21/02/2021