Shop
Ultimele 100 de articole

De ce este important pentru sanatatea psihica a copilului tau, sa fii prezent la toate evenimentele importante din viata lui

06 martie 2019, , Vizualizări:
relatie tata fiica
Parintii sunt mult mai ocupati astazi decât erau in trecut, sustin statisticile. Dointa de a avea mai mult confort are ca efect paradoxal un stres mai mare, mai multa munca si mai putin timp liber de petrecut cu familia. La rândul lor, copiii trebuie sa faca fata unor cerinte educationale mai mari, trecând adesea de la o activitate la alta pe parcursul unei zile.
Orele de scoala, temele pentru a doua zi, lectiile de dans sau de pictura, meditatiile la diferite materii, antrenamentele sportive, toate acestea limiteaza destul de mult libertatea copilului. Aproape ca nu mai ramâne timp pe parcursul saptamânii pentru o intâlnire fara nici o obligatie intre parinte si copil. Tocmai de aceea, este important sa pastrezi contactul cu copilul tau, incercând sa fii prezent la evenimentele importante din viata lui, pe care, cu siguranta, isi doreste ca tu sa le vezi. Fie ca este vorba de spectacolul de balet, fie de un concurs sportiv sau de o mica expozitie personala, copiii simt ca sunt mai importanti si ca au realizat cu adevarat ceva, atunci când parintii sunt prezenti la evenimentele lor.
Trebuie sa predai mâine o lucrare urgenta si brusc iti aduci aminte ca fiul tau te-a rugat sa vii la serbarea lui. Cum vei proceda oare? Aceasta este o problema concreta din viata multor parinti, pe care prea adesea o rezolvam in favoarea muncii. La urma urmei, este doar o serbare de copii, nu-i asa? Pe când ceea ce ai de facut la serviciu ar putea fi decisiv pentru avansarea ta, pentru o marire de salariu, adica mai multa siguranta in viitor, o vacanta exotica, plata unor rate care te streseaza de multa vreme, poate niste bani pusi la banca pentru o masina noua.
Plus prestigiul tau profesional, relatia ta cu sefii si cu colegii… Pe lânga astfel de lucruri importante, ce conteaza poezioara pe care a pregatit-o copilul tau si care dureaza mai putin de un minut? In fond, poate sa ti-o spuna si acasa.
 
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
codul
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu