Shop
Ultimele 100 de articole

De ce este bine sa iti imbratisezi copilul

06 noiembrie 2019, , Vizualizări:
educatia pozitiva
Printre gesturile care pot contribui cel mai mult la dezvoltarea armonioasa a copiilor nostri trebuie sa se afle si imbratisarile. Asa cum vom afla si din articolul de mai jos, cand ne imbratisam copiii le vom putea oferi nenumarate beneficii. Iata-le pe unele dintre cele mai importante!

Ce rol are oxitocina pentru mama si bebelus

Oxitocina este un hormon cunoscut si sub denumirea de „molecula dragostei” si are un rol covarsitor in primul tip de relatie pe care copiii nostri trebuie sa-l dezvolte: relatia cu mama.
Studiile din domeniu au aratat ca modul in care mamele vor interactiona cu bebelusii nu numai in timpul sarcinii, cat si dupa nastere, va influenta considerabil modul in care acestia vor putea dezvolta atasamente cu cei din jur.
De exemplu, un studiu efectuat pe un grup de 62 de femei, atat in timpul primului trimestru de sarcina, cat si in ultimul trimestru si la o luna dupa nastere, a demonstrat ca aceleea ce au fost mai putin stresate si au avut un nivel mai ridicat al oxitocinei au reusit sa stabileasca relatii mai solide cu bebelusii decat acelea care au avut niveluri mai scazute al acestui hormon. De asemenea, acestea din urma au facut mai greu fata stresului de dupa nastere si si-au facut mai multe griji pentru micutii lor, prin comparatie cu mamele din cealaltam categorie, ce au fost mai relaxate. 
Nu in ultimul rand, o alta concluzie a acestui studiu a fost ca mamele ce si-au tinut bebelusii mai mult in brate, facilitand astfel contactul „piele pe piele” si reusind sa-i alapteze din primele zile de viata, au avut din start legaturi mai bune cu acestia. 
 
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
minimax