Shop
Ultimele 100 de articole

De ce ai nevoie pentru a face educație Montessori la tine acasă

27 octombrie 2017, , Vizualizări: ...

Nu este greu să faci educație Montessori la tine acasă. Bineînțeles, nu este același lucru ca și cum ți-ai duce copilul la o grădiniță sau la o școală specializată, dar rezultatele nu vor întârzia să apară.

Vestea bună este că nu este nevoie să investești în materiale scumpe atestate ca fiind Montessori. Ba din contră. Ar trebui, în primul rând, să te debarasezi de lucrurile în plus. Prea multe jucării, lucruri care nu sunt folosite și aglomerează casa nu au ce căuta la tine. Acestea îi fac pe micuți să fie neatenți și duc la împrăștiere.

Cum ar trebui să amenajezi locuința pentru educație Montessori la tine acasă

Ar fi bine să ai un mobilier adecvat la înălțimea copilului. Nu trebuie să fie lucruri scumpe. Pot fi simple scăunele și mese din lemn, pe care să le vopesești în culorile preferate ale micuțului acasă. Coboară-te la nivelul lui și uită-te cum vede el camera. Poate găsești anumite lucruri dezagreabile care se văd doar de la această înălțime. ”Copilul are ocazia de a absorbi ordinea din mediu și o poate transforma într-una interioară”, spune pedagogul Ana Prepeliță. Același principiu poate fi aplicat și atunci când se joacă. ”Pe cât posibil, după ce a terminat să se joace cu o jucărie, să o pună la loc la raft înainte de a luat alta.

 

Citeste continuarea pe libertateapentrufemei.ro

Cuvinte cheie: , ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu