5. Controlează-ţi propria anxietate
Nu-i poţi cere copilului să fie calm, când tu însuţi eşti stresat cu privire la începerea grădiniţei. Mai mult, este posibil să te simţi chiar frustrat când vei vedea că alţi copii n-au nici o problemă în a se juca cu ceilalţi, în timp ce al tău nu ţi se mai dezlipeşte de picior. Fiecare copil trece prin etapele lui de adaptare. La unii durează mai puţin, la alţii câteva săptămâni sau chiar luni. Important este să-i dai încredere în el şi să ai, la rândul tău, răbdare.
6. Nu sta prea mult
Poate fi dureros să te desparţi de copilul tău şi să-l laşi la grădiniţă, dar este de preferat să nu stai prea mult atunci când îl aduci. Strânge-l în braţe, asigură-l că-l iubeşti şi că te vei întoarce să-l iei. Cu cât stai mai mult, cu atât îi va fi mai greu să se despartă de tine. Încearcă să nu te furişezi. În acest fel îi vei adânci sentimentele de insecuritate şi abandon. De asemenea, explică-i că unii copii vor pleca de la grădiniţă mai repede decât el, alţii mai târziu.
7. Lasă-i un obiect drag
Sunt grădiniţe care cer o fotografie de familie pentru fiecare copil, astfel încât acesta să aibă ceva de-acasă. De asemenea, există posibilitatea de a-i lăsa copilului jucăria, păturica sau pernuţa preferate. În multe grădiniţe, însă, aceste obiecte sunt permise doar la dormitor, pentru a-i da copilului un sentiment de confort şi siguranţă.
Cauti o gradinita pentru copilul tau. Consulta Sfatgradinite.ro ca sa afli ce servicii ofera gradinitele din Bucuresti si in Ilfov!
Photo by La-Rel Easter on Unsplash
Citeste continuarea: 1 2
RELAȚIILE se îmbunătățesc pentru 3 ZODII în săptămâna 6-12 ianuarie 2025
NOROCUL favorizează aceste 3 ZODII la finalul săptămânii 6-12 ianuarie 2025
ZODIA care face din SĂNĂTATE și BUNĂSTARE o prioritate de top în 2025, conform astrelor