Shop
Ultimele 100 de articole

Cum sa rezolvi crizele de nervi cu „spectatori”

22 martie 2016, , Vizualizări:
tantrum copii - sfatulparintilor.ro - foter_com

Cand copilul isi manifesta, in public, o criza de nervi, din diverse motive, cu siguranta vei simti o multime de „spectatori” care isi vor da cu parerea despre prestatia copilului si, mai ales, despre prestatia ta ca parinte. Vei simti judecata, dezaprobare si chiar o curiozitate extrema pentru ce va urma. Tocmai am descris unul dintre cosmarurile vietii de parinte, o situatie ciudata, stanjenitoare si chiar umilitoare.

 

Desi este foarte greu sa previi o astfel de criza de nervi, nu este imposibil. Iata 8 pasi pe care sa-i urmezi pentru a aplana o criza de nervi, potrivit specialistilor in educatie pozitiva de la Afineparent.com.

 

 

  1. Spune ce urmeaza

Indiferent unde urmeaza sa mergi  cu copiii, povesteste-le dinainte cam ce se va petrece. Poate ca mergeti la o consultatie medicala, poate ca mergeti la stomatolog, la cumparaturi sau la o piesa de teatru. Si copiilor le place sa aiba cat de cat un control asupra ceea ce urmeaza sa se intampla. Insa, spre deosebire de adulti, lor trebuie sa le spui de fiecare data cand pleci undeva care ar fi planul.

 

 

  1. Fii pregatit pentru neprevazut

Nu uita niciodata acasa „echipamentul de rezerva”, adica mancare sau obiecte care sa le distraga atentia de la ceea ce poate declansa criza.

 

 

  1. Seteaza asteaptari de comportament

Copilul trebuie pregatit pentru fiecare situatie. Explica-i ce tip de comportament ar trebui sa aiba in fiecare loc in care mergeti. De exemplu: „Astazi mergem la cumparaturi. In magazin exista si departament de jucarii. Este in regula sa te uiti la jucarii, insa azi nu vom cumpara jucarii”. Una-doua reguli sunt suficiente, pentru ca – daca are prea multe – copilul nu va respecta niciuna.

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Cuvinte cheie: , , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.