- Gaseste miezul problemei si lasa-ti copilul sa vina cu solutiile
Problema nu este, pana la urma, tipatul in sine, ci situatia care a generat problema. Afla care este aceasta si rezolv-o. Asculta-ti copilul si poti descoperi ce se afla in spatele unei solicitari pe care el o are. Poate fi o situatie pe care sa o intelegi si sa constati ca pot fi mult mai multe solutii decat cea specificata de el si de la care a pornit „scandalul”.
Nu este indicat sa vii tu cu solutiile salvatoare. Iti poti ghida copilul sa si le gaseasca singur, dupa ce isi va fi identificat problema care se ascunde in spatele solicitarii lui. Daca, sa zicem, vrea telefonul pentru a putea sta mai mult pe „chat” cu prietenii, poate afla ca socializarea se face si in viata reala. Te poti oferi sa faci o minipetrecere la care sa-si invite colegii cu care vrea sa vorbeasca, de exemplu.
- Petrece timp cu copilul tau
Chiar daca a crescut, asta nu inseamna ca nu mai are nevoie de tine. Gaseste o cale de a petrece mai mult timp cu copilul tau. Gaseste un hobby comun si practicati-l. Poate ca veti merge cu rolele sau veti rezolva un puzzle. Orice activitate care sa intareasca relatia parinte-copil este binevenita.
Sursa: afineparent.com
Citeste continuarea: 1 2
Solstițiul de iarnă, 21 decembrie 2024. Va aduce minuni și magie odată cu el?
Cum stai cu BANII de Sărbători. Mesajul cărților de TAROT