8. Mergeti impreuna la orice cumparatura pentru animal la magazinele specifice
Pentru nisip, pentru jucarii, pentru mancare, pentru produse ce tin de igiena lui (perie, solutie de curatat urechile animalului, zgarda anti-purici, spray repulsiv, etc). Invata-l care jucarii sunt pentru caini si care pentru pisici, ce produse se gasesc pentru diverse nevoi ale animalelor, ce aveti voi nevoie si ce nu.
Nu rata nici: 7 motive pentru care copiii ar trebui sa aiba un animal de companie
9. Invata copilul cum sa recunoasca semnele pe care animalul le da prin care transmite ca are nevoie sa fie lasat in pace, ca este nervos sau deranjat.
Proverbul „ce tie nu-ti place, altuia nu-i face” se aplica din plin si in cazul animalelor de companie, iar copilul trebuie sa inteleaga ca oricat de mult il iubeste, un animal este o fiinta vie cu nevoi proprii cum ar fi si spatiul sau personal.
10. Motiveaza-ti copilul sa isi faca obiceiul de a urmari zilnic nevoile de baza ale animalului vostru si de a-i simti starea.
El trebuie sa urmareasca ca acesta sa fie hranit de cate ori pe zi va spune veterinarul, nu mai mult sau mai putin, sa aiba apa proaspata, sa aiba litiera curata, sa fie plimbat la nevoie, sa ii depisteze starile alterate ca semn al unui eventual disconfort. Astfel copilul vede ca el are grija de toate nevoile prietenului lui, asa cum tu, ca parinte, ai grija de nevoile sale si invata sa respecte acest lucru.
Imagine de lindsrw de la Pixabay
Citeste continuarea: 1 2
RELAȚIILE se îmbunătățesc pentru 3 ZODII în săptămâna 6-12 ianuarie 2025
NOROCUL favorizează aceste 3 ZODII la finalul săptămânii 6-12 ianuarie 2025
ZODIA care face din SĂNĂTATE și BUNĂSTARE o prioritate de top în 2025, conform astrelor