Shop
Ultimele 100 de articole

Cum sa fii un erou pentru copilul tau

16 noiembrie 2018, , Vizualizări:
erou salvator - sfatulparintilor.ro - pixabay_com
Pentru a se dezvolta armonios din toate punctele de vedere, un copil are nevoie de modele. Acestea ar trebui sa fie preluate atat din familie, cat si din afara acesteia. In ceea ce priveste acest ultim aspect, intamplarea prezentata in articolul de mai jos va aduce in prim-plan un tanar care poate fi un model pentru orice copil. De cealalta parte, exemplele din familie sunt cele ce se intiparesc cel mai bine in mintea acestuia si il vor ajuta sa devina un adult responsabil, capabil sa se descurce in orice situatie. Nu numai noi, mamele, trebuie sa fim active in acest demers, ci si tatii. Asa cum sunt de parere si psihologii, tatii au si ei un rol fundamental in formarea unui copil si sunt capabili sa le ofere un suport constant.

Povestea unui copil din Franta, salvat de un tanar care s-a transformat intr-un adevarat erou

Un baietel de 4 ani din Paris, lasat nesupravegheat de catre tatal sau, a fost salvat de o cadere de la etajul sase de catre un tanar imigrant din Mali.
Copilul a fost lasat singur in casa de catre tatal sau, ce plecase la cumparaturi. El a sosit insa cu intarziere acasa pentru ca, pe drumul de intoarcere, a decis sa joace pe telefon „Pokemon Go”.
Din spusele autoritatilor, baietelul a ramas in grija tatalui dupa ce mama sa, originara din Insulele Réunion (un teritoriu francez din Oceanul Indian) s-a intors acolo.
Ramas in casa, copilul a fost pe punctul sa cada de pe balconul apartamentului, dar un barbat de 22 ani (imigrant din statul african Mali) ce viziona un meci de fotbal in apropiere, a vazut ca multimea se adunase in fata imobilului in care locuia baietelul.
Copilul ajunsese deja in afara balconului, se tinea cu maiinile de balustrada, dar Mamoudou Gassama a reusit sa urce cele 4 etaje, pe exteriorul blocului, incercaind sa ajunga la el.
Intre timp, unul dintre vecinii de apartament ai tatalui copilului a iesit si el pe balcon, dar nu a avut curajul sa-l apuce pe micut si sa-l traga inauntru, crezind ca ar fi putut sa-l scape.

Acesta a inceput sa-i vorbeasca baietelului speraind ca acesta va veni mai inspre el si astfel il va putea apuca de maina.

Tainarul din Mali a ajuns insa foarte repede la el, ajutaindu-se de balustradele de la etajele inferioare. Conform martorilor, acestuia i-a luat mai putin de 1 minut sa-l prinda pe copil si sa-l salveze, ceea ce a fost „un miracol”, in conditiile in care, anterior, copilul cazuse deja un etaj paina caind sa se poata prinde iar de o balustrada. Dupa ce Gassama a ajuns la copil, au intervenit si echipajele de urgenta.
 
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
codul
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Meniu