Cum sa ai un copil istet: Tehnici de imbunatatire a memoriei la copii - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cum sa ai un copil istet: Tehnici de imbunatatire a memoriei la copii

Sfatulparintilor » Preșcolari » Comportament și dezvoltare » Cum sa ai un copil istet: Tehnici de imbunatatire a memoriei la copii
Cum sa ai un copil istet
Credit foto: Depositphotos.com

Vi s-a intamplat sa-i repetati unui copilului un lucru si el sa para fie ca nu-l intelege, fie ca o face special ca sa va enerveze. Nu trebuie sa va invinovatiti ca nu l-ati educat suficient sau, mai rau, ca nu aveti un copil istet. Dimpotriva, trebuie sa stiti ca memoria lui nu s-a dezvoltat inca suficient. Mai mult, copiii n-au cum sa retina lucruri pe care nu le inteleg. Deci, pentru a va asigura ca el va memora ceea ce-i spuneti, trebuie sa-i folositi cuvintele al caror sens il inteleg.

Iata cateva sfaturi pe care trebuie sa le urmati pentru a-i antrena memoria si sa aveti un copil istet.

Copil istet – sfat memorie #1: Repetitia e mama invataturii

La varste mici, copiii sunt in plina explorare. Ei vor sa inteleaga lumea din jur. Ei nu stiu ca nu e bine sa mananci din castronul cainelui sau sa bei apa din bolul pisicii. Nu e suficient sa-i spuneti o singura data. Trebuie sa-i repetati de fiecare data cand il vedeti ca face asta, dar trebuie sa-i si aratati care sunt recipientele din care trebuie sa manance sau sa bea el.

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo
Ghid cuvinte
eBook: Sute de idei pentru o viață armonioasă
Cum să fii cu ADEVĂRAT BINE cu TINE în pielea ta
47 lei
Cumpara Descarca demo

4 sfaturi ca sa ai un copil istet. „Pregatirea” ar trebui sa inceapa inca din viata intrauterina

Copil istet – sfat memorie #2: Totul se invata in joaca

Incercati sa-l invatati prin joaca, ii va fi si mai usor sa retina lucrurile. El va asocia activitatile placute cu lucrurile pe care le invata. Daca de exemplu, vreti sa-l invatati sa-si duca jucariile la locul lor, improvizati un dans simpatic pe care sa-l repetati de fiecare data cand luati o jucarie si o duceti la locul ei. Apoi incurajati-l sa faca la fel.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 18/09/2023