3. Transformati activitatile casnice in distractie
Atitudinea fata de activitatile casnice este esentiala pentru copil. Daca oftam si suntem suparati pentru ca trebuie sa spalam vasele sau sa facem curat, copilul va avea aceeasi atitudine fata de activitatea respectiva. Multi parinti ajung sa motiveze financiar copiii pentru a-si face ordine in camera. Plecati de la inceput cu o atitudine pozitiva. Faceti un concurs: „care termina primul de sters praful” sau puteti sa-i explicat copilului ca, daca va ajuta, veti avea mai mult timp pentru joaca ulterior: „daca terminam pana la ora 12, mergem in parc”. Sunt de folos si jucariile care imita obiecte casnice cum ar fi mopul sau fierul de calcat.
4. Masa, momentul de reunire a familiei
Masa de seara trebuie sa fie un moment in care familia sta la masa impreuna. Cereti-le opinia despre ce ar vrea sa manance. Explicati intr-un mod jucaus beneficiile legumelor si fructelor si folositi-le permanent in mancare pentru ca gustul copilul se educa in timp. La 3 -4 ani este momentul perfect in care copiii pot fi convinsi sa manance sanatos. Pentru fetite, activitatea poate incepe de la masa, prin stabilirea meniului si implicarea in realizarea mancarii. Puteti cumpara un set de gatit sau o bucatarie unde va putea crea propriile retete, iar fetitele pot gati alaturi de mame.
5. Cititul povestilor
Citeste o poveste in fiecare seara si apoi intreaba-l care sunt personajele sale preferate. Cititul si ascultatul ii vor dezvolta abilitatile de comunicare si creativitatea.
6. Weekendul
In weekend fa ceva care sa sparga monotonia. Nu iti consuma cele doua zile doar cu curatenie si cumparaturi. Fa o vizita la gradina zoologica, intr-un loc in care puteti descoperi impreuna lucruri. Puteti merge intr-un spatiu cu mai multi copii unde sa poata socializa.
Fa in asa fel incat putinele ore pe care i le dedici sa fie de calitate.
Citeste continuarea: 1 2