Shop
Ultimele 100 de articole

Cum putem transforma treburile casnice intr-o activitate educativa pentru copil?

23 ianuarie 2014, , Vizualizări:
sfatulparintilor.ro-activitati-copii

Suntem din ce in ce mai presati de timp si  de cele mai multe ori trebuie sa facem compromisuri.  Acestea sunt facute in detrimentul timpului petrecut cu cei mici iar efectul este vizibil in dezvoltarea lor ulterioara. Nesiguranta, agresivitatea, lipsa de respect fata de autoritate sunt cele mai frecvente manifestari ale lipsei de atentie din partea parintilor. Timpul insuficient petrecut alaturi de copii este vinovat pentru lipsa echilibrului psihic al acestora, de care au atata nevoie in primele perioade ale evolutiei lor. Dupa 3 ani copilul isi va modela comportamentul social in urma activitatilor de gradinita, dar stabilitatea sa afectiva va fi in continuare in responsabilitatea parintelor.

Nu exista solutii imediate pentru o familie in care ambii parinti au cariere solicitante. Puteti folosi, insa, mai bine timpul limitat pe care il aveti la dispozitie pentru a-l petrece alaturi de familie. Iata cateva recomandari  pentru a putea integra treburile casnice in activitatile copilului, reusind astfel sa petreceti timp de calitate cu el.

 

1. Lasati emotiile negative la intrare

Stresul de la serviciu, incarcarea emotionala negativa si oboseala va pot lasa indiferent la propunerile de joaca ale copilului.

 

 

2. Folositi „cele 5 minute de ascultare”

Fiti entuziasmat si ascultati-l pentru cateva minute dupa ce ajungeti acasa. Este important sa-i valorizati sentimentele si preocuparile. Daca sariti cele 5 minute de ascultare, in timp copilul va considera ca este inutil sa comunice cu parintii si se va izola fizic si pshic.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.