Cum distrugi viitorul copilului tau fara sa-ti dai seama - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cum distrugi viitorul copilului tau fara sa-ti dai seama

Sfatulparintilor » Preșcolari » Comportament și dezvoltare » Cum distrugi viitorul copilului tau fara sa-ti dai seama
sfatulparintilor.ro-probleme-copii-relatie-parinti-copii

Orice parinte vrea pentru copilul sau tot ce este mai bun. Insa, sunt lucruri pe care le face care ii saboteaza copilului viitorul luminos pe care il merita.

 

Iata 4 moduri in care poti distruge viitorul copilului tau fara sa-ti dai seama.

 

  1. Implicarea

Daca esti genul de parinte care isi rasfata copilul, care se amesteca in fiecare coltisor din viata lui, care este la curent cu cele mai noi jucarii pentru varsta lui pe care i le si cumperi, inseamna ca esti un parinte care se implica prea mult. Specialistii numesc acest tip de parinte “parinte elicopter

. Cand se exagereaza in aceasta privinta si faci prea multe in locul copilului, copilul nu mai are sansa sa faca ceva. Iar asta ii distruge viitorul, din mai multe puncte de vedere. Dincolo de faptul ca nu va capata abilitati de a se descurca singur, va deveni narcisist si va crede ca totul i se cuvine si ca altcineva e responsabil pentru indeplinirea nevoilor lui.

Ce poti corecta? Lasa-l sa faca greseli, lasa-l sa suporte consecintele faptelor sale. Fii ghidul lui, antrenorul lui si mai putin executantul lui.

 

 

  1. Orar incarcat

Lectii de dans, muzica, voluntariat, sport. Copilul are ocupate toate serile si toate weekend-urile pentru diverse activitati. Intrebarea care se pune este “Cand mai are timp sa fie copil?”. Copilaria nu se mai intoarce, iar cel mic are nevoie de ea. Este adevarat, sportul, muzica, dansul pot ajuta copilul sa dezvolte valori sanatoase care-i vor fi de folos la maturitate, insa copilul are nevoie si de joaca, si de timp petrecut in familie. Daca observi ca este obosit, nervos, nu se bucura de activitatile la care participa, ia note mici, sunt sanse mari sa ai un copil ultrasolicitat care nu poate duce tot ce i-ai pus “in carca”, din dorinta de a-l “ajuta”.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 27/08/2017