Crizele de nervi, primul pas al copiilor catre dezvoltarea inteligentei emotionale - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Crizele de nervi, primul pas al copiilor catre dezvoltarea inteligentei emotionale

Sfatulparintilor » Preșcolari » Comportament și dezvoltare » Crizele de nervi, primul pas al copiilor catre dezvoltarea inteligentei emotionale
Sa ne aflam in situatii dificile, tensionate, poate fi o adevarata provocare pentru oricare dintre noi.

Crizele copiilor sunt o avalansa de lacrimi, muci, tipete si furie care le scot din sarite si le frustreaza si pe mame. Stii deja ca ai slabe sansa sa calmezi un copil care incepe sa faca o criza de nervi, insa modul in care gestionezi aceste situatii explozive ii va marca viitorul emotional. Unii copii dau dovada de un caracter deosebit de foarte mici, sunt foarte diferiti de altii si chiar de fratii lor si uneori ajungi sa te intrebi cu cine seamana.

Personalitatea unui copil depinde de multi factori, iar contextul in care creste si interactiunea de care are parte sunt elemente cheie.

In schimb, exista un factor genetic pe care trebuie sa il constientizam, sa il acceptam si sa il intelegem. Fiecare copil este unic si are caracterul propriu, care se manifesta inca din prima luna de viata prin felul in care se alimenteaza si se odihneste. Nu incerca sa gasesti un motiv pentru nenumaratele crize ale copilului tau. Pur si simplu gestioneaza momentul, intelege ce se intampla si canalizeaza, spune psihologul Valeria Sabater pentru eresmama.com.

Este o sarcina pe care nu ai prevazut-o, dar cu siguranta toti parintii au capacitatea de a fi abili arhitecti ai lumii emotionale a copiilor lor, care, uneori, se manifesta in mod exploziv.

Crizele de nervi incep devreme si trebuie gestionate inca de la inceput Un copil va incepe sa faca mici crize de nervi inca de pe la un an, iar acestea se vor inmulti si vor creste in intesitate pana pe la varsta de 4 ani. Este etapa in care creierul celor mici incepe sa se maturizeze, sa inteleaga mai bine ce se intampla in jurul sau si apare nevoia copilului de a cere spatiu, lucruri si de a-i fi indeplinite nevoile. Cand nu obtin ce vor, izbucnesc.

Aceasta frustrare este cu adevarat dureroasa pentru ei si daca nu actionam intr-un mod intelept, intuitiv si cu rabdare in aceasta etapa, lucrurile s-ar putea complica in viitor.

Citeste continuarea pe COPILUL.RO

Cuvinte cheie:
Data articol: 12/06/2019