Copilul tau nu respecta regulile? Iata ce poti face - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Copilul tau nu respecta regulile? Iata ce poti face

Sfatulparintilor » Preșcolari » Comportament și dezvoltare » Copilul tau nu respecta regulile? Iata ce poti face
copii obraznici - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - smile-1319733

Cand copilul este incapatanat si este mititel, pana in 3 ani, poate fi chiar dragalas. Parintii sunt incantati ca vad in el viitorul adult cu personalitate si mugurii propriei sale vointe par ca rasar, spre deliciul familiei. Insa pe masura ce trec anii, iar copilul se apropie de varsta scolii si continua sa ignore cu buna stiinta regulile trasate de familie sau profesori, acest comportament devine o problema reala. Primul pas in a corecta problema este sa constientizezi si sa accepti ca propriile tale metode de a-l fi educat pana acum probabil ca au permis copilului sa devina neascultator si sa ignore orice regula. Inca mai poti face ceva daca intervii asupra metodelor tale de educatie si de relationare cu el, ca sa il ajuti sa se poarte asa cum este mai bine pentru el, atat timp cat traieste in colectivitati sociale cu reguli bine trasate.

 

Iata un mic ghid pentru parintii cu copil neascultator, alcatuit de specialistii de la ehow.com:

 

1.    Stabileste (macar acum) limite foarte clare si tine-te de ele

Copilul tau trebuie sa stie exact care este comportamentul asteptat de la el. Copiii chiar au nevoie si vor sa li se impuna limite, ne spun expertii in parenting. Motivul pentru care ei nu le respecta este ca regulile nu sunt trasate clar si nu exista consecinte pentru nerespectarea lor.

 

 

2.    Trebuie sa recurgi la foarte putine amenintari insa trebuie sa le pui in practica pe cele pe care le formulezi

Este usor sa ameninti copilul ca va merge la culcare fara sa manance daca nu isi face curat in camera, dar atunci cand cedezi si il hranesti, tu ii transmiti mesajul ca de fapt nu ai vorbit serios. Daca nu esti in stare sa te tii pana la capat de o amenintare si de rolul ei, atunci nu o mai face deloc.

 

 

3.    Petrece timp cu copilul tau

Nu trebuie sa planifici activitati pentru fiecare minut al zilei cand sunteti impreuna, insa doar daca iei copilul langa tine in activitatile tale (cum ar fi sa il lasi sa isi faca temele pe masa din bucatarie in timp ce tu prepari cina) creeaza un sentiment de uniune si de a fi impreuna si poate sa reduca comportamentul lui rebel care este cauzat de sentimentul de insecuritate.

 

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 24/05/2017