Shop
Ultimele 100 de articole

Copilul tau face crize de nervi? Cum sa-l inveti sa-si controleze emotiile

17 octombrie 2019, , Vizualizări:
crize de nervi

Crizele de nervi la copii sunt ceva des intalnit. Ei se pot supara foarte usor, mai ales atunci cand vor ceva si nu resusesc sa obtina. Este natural, pana la urma. Si noi, ca adulti, ne simtim frustrati atunci cand nu ne iese ceva cum ne dorim.

Diferenta este ca avem suficiente instrumente ca sa ne controlam. Oricum trebuie avut in vedere faptul ca pana si noua, adultilor, ne este greu sa ne stapanim cateodata.

Cum se manifesta crizele de nervi la copii

Fiecare copil reactioneaza altfel. Unii plang, altii se tavalesc, altii intra in panica, altii tipa, altii sunt furiosi, unii refuza sa participe la activitati, altii te ignora, pur si simplu, unii vorbesc urat etc. Pentru ei este foarte greu sa se controleze, pentru ca nu stiu cum sa reactioneze la aceste emotii puternice.

Ce declanseaza crizele de nervi la copii

Asa cum manifestarile sunt diferite, si factorii declansatori sunt diferiti de la un copil la altul. Unii pot fi suparati ca nu pot face singuri anumite lucruri, altii se supara pentru ca s-au considerat nedreptatiti sau jigniti. Altii se infurie daca li se pare ca le-a fost ingradita libertatea.

Fiind atent la ce anume declanseaza aceste crize de nervi la copilul tau, fie eviti situatiile care il fac sa-si piarda controlul, fie ii prezinti mai multe scenarii si il inveti ce sa faca in fiecare situatie in parte.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.