Copilul nu trebuie să se plictisească! Totul despre intensive parenting, tendința anului 2019 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Copilul nu trebuie să se plictisească! Totul despre intensive parenting, tendința anului 2019

Sfatulparintilor » Preșcolari » Comportament și dezvoltare » Copilul nu trebuie să se plictisească! Totul despre intensive parenting, tendința anului 2019
sa iubesti un adolescent - leagan copii joaca - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - park-1188103_1920

Anul acesta, dacă vrei să fii un părinte la modă, trebuie să adopți un nou stil: intensive parenting. Vechile tendințe, precum helicopter parenting (părinți care monitorizează toate aspectele vieții copilului), lawnmover parenting (părinți care îndepărtează orice obstacol din calea copilului) sau „tiger mum” (părintele autoritar, care presează copilul să obțină succese academice) au fost surclasate de parenting-ul intensiv, centrat pe dezvoltarea cât mai amplă a copilului.

Comunicarea permanentă cu copilul, grija față sentimentele lui și cât mai multe activități extra-curriculare , aceștia sunt pilonii principali ai parenting-ului intensiv.


Părinți care vor să fie implicați tot timpul în viața copiilor. Să se joace cu ei, să-i asculte, să le stimuleze imaginația, gândirea și emoțiile. Să le explice cu răbdare tot felul de lucruri, de la regulile casei până la secretele naturii. Și să-i implice în cât mai multe activități, fie că este vorba de sport, muzică, desen sau orice altă preferință a copilului, de durată mai lungă sau mai scurtă. Aceștia sunt parametrii – sau stereotipurile- parenting-ului intensiv. Recent, această tendință câștigă din ce în ce mai mult teren. Fie că este vorba de părinți înstăriți sau de nivel economic mediu, de cupluri sau părinți singuri, bărbați ori femei, peste 75% dintre aceștia înclină către parenting-ul intensiv, așa cum arată cercetătorul Patrick Ishizuka de la Universitatea Cornell.

„Părinții au standarde excepționale legate de creșterea copiilor. Acest lucru face ca ei să fie presați să cheltuiască sume mari de bani și cât mai mult timp pentru copii.”, notează Ishizuka.
Citeste continuarea pe Qbebe.ro.

Data articol: 27/06/2019