Cine e de vina cand copilul da gres? - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Cine e de vina cand copilul da gres?

Sfatulparintilor » Preșcolari » Comportament și dezvoltare » Cine e de vina cand copilul da gres?
Cine e de vina cand copilul da gres

In calitate de parinti, simtim prea des ca este vina noastra atunci cand copiii nostri o dau in bara sau daca ceva nu merge bine, dar acest lucru este adevarat doar intr-o anumita masura. La sfarsitul zilei, copiii nostri trec prin propriile lor probleme si nu exista doi oameni la fel.

Nu te invinovati pentru felul in care a crescut copilul tau, daca esti un parinte bun.

Poti fi cea mai buna mama sau tata si totusi sa-l faci pe copilul tau sa se razvrateasca sau sa isi iasa din minti. Copilul tau s-ar putea lupta cu probleme de sanatate mintala, ar putea cadea in dependenta, pur și simplu nu ar dori sa primeasca ordine sau orice altceva. Ai putea fi cel mai bun parinte posibil, dar asta nu inseamna ca ai tai copiii se vor dovedi a fi ceea ce ai crezut ca ar fi sau ceea ce crezi ca ar trebui sa fie.

Daca copilul tau va fi efeminat, atunci acesta este inradacinat in copilul tau, indiferent daca il impingi sau nu. Acest lucru este valabil pentru orice. Urmasii tai au propriile lor aprecieri si antipatii, la fel ca noi toti ca adulti.

Citeste si: 3 greseli involuntare ale parintilor, care distrug increderea de sine a copiilor

Si copiii tai sunt oameni si vor fi ei insisi.

Stim, vrei ceea ce e mai bun pentru copiii tai, dar ceea ce vezi ca fiind cel mai bun pentru copilul tau s-ar putea sa nu fie ceea ce ei considera cel mai bun. Acest lucru se intampla prea des. Parintii simt ca nu au reusit deoarece copilul lor a ales sa mearga intr-o cariera mai putin platita sau pentru ca nu au mers pe calea pe care si-au dorit-o, dar la sfarsitul zilei daca copilul tau este fericit si este ingrijit ar trebui sa fie singurele motive de ingrijorare.

Desi s-ar putea sa nu intelegi in ce este implicat copilul tau, asta nu inseamna ca ai facut ceva gresit pe parcurs. Acest lucru in sine este un lucru pe care ar trebui sa-l acceptam. De asemenea, nu esti responsabil pentru toate lucrurile pe care le face copilul tau, sigur ca este posibil sa trebuiasca sa repari lucrurile pe care le fac copiii tai in functie de ceea ce au facut, dar la final nu este vina ta ca au facut acele lucruri.

Nu rata nici: 5 greseli in educarea copiilor pe care orice parinte ar trebui sa le evite

Unii copii se comporta de un anume fel si nu exista nicio modalitate de a ocoli asta.

Nu inseamna ca ar trebui sa nu mai incerci, dar ar trebui sa te ajute sa intelegi mai bine situatia. Uneori dragostea dura este cel mai bun mijloc de a ajunge la ei si, uneori nu este. Cresterea copilului nu este ceva care sa se potriveasca tuturor, ceea ce functioneaza pentru un parinte ar putea sa nu functioneze pentru altul, deoarece copiii nostri sunt toti unici cu propriile lor situatii unice. Doar fa tot posibilul si fi acolo pentru copiii tai cat mai corect posibil, permitandu-le sa fie ei insisi si sa vada unde se indreapta lucrurile.

Te mai poate interesa si: 7 pacate CAPITALE ale parintilor in educatia copiilor. Atentie mare sa nu le faci si tu!

foto

Data articol: 07/10/2021