Shop
Ultimele 100 de articole

Cele mai enervante lucruri pe care le fac parintii

24 octombrie 2014, , Vizualizări: 2,864
Cele mai enervante lucruri pe care le fac parintii

 

4. Se lauda tot timpul cu copiii lor

Desi nu este deloc rau sa te lauzi cu copilul tau, este foarte enervant pentru unii parinti sa auda despre note mari, premii la olimpiade sau la competitii sportive, cand propriii lor copii abia reusesc sa treaca clasa. Parintii aflati in aceasta ultima ipostaza nu ar trebui sa ia ca pe un afront laudele celorlalti. Cu siguranta, au si ei suficiente motive sa se laude cu copiii lor. Trebuie doar sa-si schimbe putin perceptia.

 

 

5. Le cumpara tot timpul cate ceva copiilor

Desi este criza, statisticile spun ca unu din 10 parinti continua sa-i cumpere copilului cate ceva de fiecare data cand acesta solicita. Si nu ne referim aici la bomboane, ci la gadget-uri de ultima ora, haine de firma si alte accesorii de lux. Vazand exemplul colegilor de scoala, ceilalti vin si cer acasa. Daca te afli in aceasta situatie, explica-i copilului tau ca exista in viata lucruri mult mai importante decat cadourile scumpe.

 

 

6. Ii critica pe copiii altora

Unii parinti nu se pot abtine si se cred sefi peste toti copiii, inclusiv al tau. Unul dintre cele mai enervante lucruri pe care il poate face un parinte este sa se ia de copilul altuia. Nu conteaza ce face copilul tau, daca observi ca altcineva ii face morala, este cazul sa intervii. Numai tu hotarasti ca parinte ce trebuie facut in cazul in care copilul tau nu s-a comportat adecvat si nimeni altcineva nu are acest drept.

 

 

7. Te fac sa crezi ca esti un parinte execrabil

Nu lasa criticile sau “sfaturile” altor parinti sa iti scada increderea de sine. Nimeni nu stie mai bine decat tine care sunt regulile din casa ta, nimeni nu-ti stie copilul mai bine decat tine. Daca in cercul tau de prieteni se afla persoane care tot timpul au cate ceva de comentat si de criticat la tine, poate ca n-ar trebui sa-i mai consideri, totusi, prieteni.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , ,

Loading...
Organic India
seo
Gradinita
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu