Shop
Ultimele 100 de articole

Cele mai comune 5 frici ale copiilor. Ce poţi face ca să îl scapi de ele

03 mai 2021, , Vizualizări:
frici ale copiilor

4. Frica copiilor de vise urâte

De ce? Pentru că au avut la un moment dat un vis urât copiii cred că de fiecare dată când se vor culca vor visa la fel. Unii copii chiar refuză să meargă la culcare din pricina acestei frici.

Ce poţi face? Chiar dacă nu pot să vorbească, îţi poţi da seama dacă cei mici au avut un coşmar. Plâng, ţipă, dau haotic din mâini sau din picioare. Copiii mai mari povestesc ce s-a întâmplat. Reasigură-ţi copilul că a fost doar un vis, că este în siguranţă, că eşti mereu lângă el în caz de nevoie. Îl poţi acoperi cu păturica preferată sau îi poţi pune alături jucăria mult iubită. Dacă aceste coşmaruri persistă, trebuie să iei legătura cu un specialist.

5. Frica copiilor de străini

De ce? Copiii resimt nesiguranţa că, poate, străinul îi va lua de lângă părinţi. Şi de aceea nu se simt deloc confortabil în prezenta unor persoane necunoscute.

Ce poţi face? Această frică este, totuşi, sănătoasă. Nu este deloc indicat ca un copil să meargă de bunăvoie cu o persoană total necunoscută. Însă dacă este vorba despre o cunoştinţă, o rudă, pe care copilul nu le cunoaşte, lasă-i timp să se acomodeze. Fii prietenos cu persoana respectivă, astfel încât cel mic să renunţe la starea de alertă. Dacă îţi vin în vizită prieteni sau rude, spune-i de fiecare dată copilului “Urmează să ne viziteze X, care este prietenul/ruda lui tati/mami”. Iar musafirilor le poţi povesti câteceva despre copil, jocuri sau activităţi preferate, pentru ca aceştia să interacţioneze mai uşor cu cel mic.

Imagine de Enrique Meseguer de la Pixabay

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.