Shop
Ultimele 100 de articole

Cele 8 dovezi de afectiune fizica de care copilul tau are nevoie zilnic

23 februarie 2018, , Vizualizări: 470
dovezi de afectiune
Copilul tau are nevoie zilnic de afectiune fizica din partea ta. Aceste dovezi nu il vor convinge doar de faptul ca il iubesti, ci il vor ajuta sa creasca si sa se dezvolte corespunzator pe plan fizic. Iata-le explicate in detaliu.
Informatii despre afectiunea fizica dintre parinti si copii
Orice mama stie intuitiv ca al sau copil are nevoie de iubire. Exista acum si dovezi stiintifice care demonstreaza beneficiile pe care le detine afectiunea fizica. Proiectul de Interventie Timpurie Budapesta, un proiect care a examinat sanatatea si dezvoltarea din orfelinatele din Romania, a descoperit dovezi uimitoare cu privire la faptul ca bebelusii si copiii carora le lipsesc dovezile de dragoste si afectiune nu se vor dezvolta corespunzator pe plan fizic. De fapt, pentru fiecare 3 luni pe care un copil le petrece intr-un cadru institutionalizat, acest pierde in medie o luna de crestere.
Aspectul pozitiv evidentiat de catre cercetare consta in faptul ca atunci cand copilul este adoptat sau locuieste cu un asistent maternal, cresterea sa revine la normal (daca se intampla acest lucru pana la implinirea varstei de 2 ani). Adesea cei mici reusesc sa se adapteze si emotional extrem de rapid. Nu este necesar practic ca parintele adoptiv sa fie experimentat pentru a ajuta copilul.
Motivul pentru care se intampla aceasta stagnare in crestere are legatura cu dezvoltarea creierului. Acest organ se mareste rapid in primii ani de la nastere, fapt care contrar presupunerilor majoritatii persoanelor nu se datoreaza neaparat inzestrarii genetice. Daca mediul in care creste copilul este bogat in dragoste, afectiune, atentie si emotie pozitiva, creierul primeste semnale de hrana emotionala de care are nevoie si se va dezvolta in continuare. Insa atunci cand copilul nu beneficiaza de aceasta hrana, se modifica modul in care are loc dezvoltarea creierului in anumite zone (precum si dezvoltarea intregului corp), avand loc o incetinire.
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.

Cuvinte cheie:

Loading...
Organic India
Disney
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu