Shop
Ultimele 100 de articole

Cele 10 obiceiuri care te ajuta sa cresti un copil responsabil

19 februarie 2019, , Vizualizări:
sfatulparintilor.ro - parinti responsabili
Scopul fiecarui parinte este sa creasca un copil responsabil si independent. Cu totii stim ca o astfel de misiune cere eforturi sustinute si actiuni precise, care sa vizeze devoltarea unor abilitati de viata ale copiilor nostri. Copiii nu se transforma automat in adulti responsabili când implinesc 18 ani. Ei trebuie sa practice comportamente care ii conduc spre autonomie inca de timpuriu. Iar parintii nu trebuie sa uite nici un moment ca ei sunt modelul si sursa independentei si purtarii responsabile a copilului, acum si in viitor.
Care sunt secretele pentru a creste un copil responsabil de deciziile sale si constient de impactul pe care il are asupra celor din jur? In primul rând, trebuie sa doresti sa dezvolti capacitatea copilului tau de a actiona responsabil, motivatia lui de a se implica si a face lucruri pozitive, in mod independent. Si trebuie sa-ti asumi cu bucurie aceasta sarcina, nu ca pe o povara. Toti copiii vor sa fie vazuti ca persoane de incredere, puternice si capabile sa raspunda solicitarilor celor mari. Ca si adultii, copiii au nevoie sa stie ca sunt importanti in lume, ca pot aduce schimbari pozitive in jurul lor.
Stima lor de sine trebuie intretinuta in mod constant, pentru a pregati terenul necesar pentru dezvoltarea unor comportamente responsabile. Parintii au datoria de a pune in practica obiceiuri solide si sanatoase, care modeleaza comportamentul copiilor si le intaresc buna purtare.
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
codul
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu