Shop
Ultimele 100 de articole

Ce meserie poate avea copilul tau, in functie de temperament?

21 mai 2014, , Vizualizări:
sfatulparintilor.ro - meserii copii

Desi sunt mici, copiii iti pot transmite mesaje despre talentele si aptitudinile lor, astfel incat tu, ca parinte, sa-i cultivi si sa-i dezvolti respectivele abilitati. Iar mai tarziu, cand va creste si va putea sa-si aleaga cariera, copilul va sti deja ce i se potriveste. Fii atent la copilul tau si iti vei putea da seama, inca de pe acum, ce cariera ar putea urma. Iata cateva sfaturi pentru a-ti fi mai usor sa captezi mesajele transmise de copilul tau.

 

 

Copilul “agitat” va alege o cariera ce are legatura cu miscarea fizica

Copilul tau este tot timpul “in priza”? Sare in pat, se trezeste de dimineata, are talent la dans, gimnastica si pare sa i se potriveasca orice sport? Ai observat la copilul tau abilitati motrice si o buna coordonare a miscarilor? Este copilul tau rezistent la efort si pare ca nu oboseste niciodata? Copilul tau are un talent desavarsit in a-i imita pe toti cei din jur?  Daca raspunsurile la aceste intrebari sunt DA, atunci copilul tau poate alege o cariera ce are legatura cu miscarea fizica. Asta inseamna: sportiv de performanta, antrenor, preparator fizic, dansator, coregraf, instructor de yoga, actor, cascador, chirurg, mecanic, constructor, politist, detectiv, pompier sau sculptor.

 

 

Copilul “indragostit” de carti va alege o cariera ce are legatura cu literele sau oamenii

Copilului tau ii place sa citeasca, sa scrie, sa faca rime, sa rezolve cuvinte incrucisate, sa tina discursuri si sa se contrazica? Copilul tau are abilitati de vorbire foarte bine dezvoltate? Poate copilul tau sa-i “citeasca” pe altii si este foarte atent la toate miscarile celorlalti? Ai observat la copilul tau ca este empatic si sare tot timpul sa-si ajute prietenii? Vezi in copilul tau un lider innascut si reuseste tot timpul sa capteze atentia celor din jur? Raspunsul afirmativ la aceste intrebari te indreptateste sa te gandesti ca micutul tau va fi mai mult decat potrivit pentru a avea o cariera de scriitor, jurnalist, prezentator de stiri, editor, blogger, expert social media, profesor, comediant, avocat, politician, publicist, cleric, psiholog sau psihiatru.

 

Copiii creativi pot avea o cariera de succes in mediul artistic

Ai observat la copilul tau ca este incantat de tot ce vede? Ii place copilului tau sa deseneze, sa picteze, chiar sa sculpteze sau sa construiasca? Copilului tau ii place sa-si aleaga singur hainele si sa si le asorteze cromatic. Ii place copilului tau sa cante si chiar este atras de un anumit instrument? Este copilul tau deranjat de zgomotele puternice si nemelodioase? Copilul tau invata foarte usor o limba straina? Daca da, atunci mai mult ca sigur copilul tau va avea succes intr-o cariera artistica. El poate fi pictor, designer grafic, arhitect, creator de moda sau designer de interior, fotograf, curator la muzeu, regizor de film, muzician, dirijor, compozitor, inginer de sunet sau translator.

 

 

Cuvinte cheie: , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.