Shop
Ultimele 100 de articole

Ce îi motivează pe copii să citească

13 august 2014, , Vizualizări:

La finalul anului școlar 2013-2014, Asociația Curtea Veche a anunțat câștigătorii cluburilor naționale de lectură “Cărțile copilăriei” și a oferit premii către comunitățile din țară. Totodată, reprezentații asociației au realizat și o cercetare care demonstrează impactul programului de lectură asupra celor mici.

Într-o perioadă de timp foarte scurtă de la înființare, proiectul “Cărțile copilăriei în fiecare casă”, desfășurat de Asociația Curtea Veche sub coordonarea Principelui Nicolae al României, a ajuns la peste 3.500 de copii din mediul rural care nu au avut niciodată o carte a lor.

Cluburi_de_lectura_Cartile_copilariei4

 

Ce i-a îndemnat pe elevii implicați în clubul de lectură “Cărțile copilăriei” să citească din plăcere chiar și în timpul liber? În cadrul cercetării bazate pe metoda chestionarului, majoritatea copiilor a oferit răspunsuri în legătură cu:

97% dintre copiii implicați până acum în proiect au declarat că își doresc să continue activitatea din cadrul cluburilor de lectură “Cărțile copilăriei” și după terminarea vacanței, iar cadrele didactice observă evoluții considerabile în rezultatele la învățătură. Spre exemplu, doamna Anca Liuță, cadru didactic la Școala Gimnazială Șipote, structura Hălceni din județul Iași, povestește despre situația elevului Crețu Daniel care impresionează comunitatea și îi motivează pe colegi. Rezultatele sale de până la înscrierea în cadrul clubului de lectură “Cărțile copilăriei” nu erau tocmai dintre cele mai bune, însă implicarea sa a crescut foarte mult și acest lucru se poate observa acum nu doar la nivelul notelor, ci și în privința atitudinii și implicării la cursuri.

 

Atelierele de lectură “Cărțile copilăriei” organizate în afara programului şcolar pot constitui pentru elevi o evadare, un loc unde să se poate exprima liber și unde pot fi apreciați pentru ceea ce gândesc şi nu pentru informațiile pe care le reproduc.

 

Susțineți înființarea mai multor cluburi de lectură “Cărțile copilăriei”, la nivel național, printr-o donație în valoare de 2 euro sau organizați un club de lectură dedicat copiilor cu vârsta între 8 și 14 ani, pe baza ghidului ce poate fi descărcat, în mod gratuit, de pe platforma www.curteaveche.ro/cartilecopilariei , secțiunea Pagina Profesorului.

 

Donatia se poate realiza online, direct de pe site-ul nostru, accesand butonul Donate: http://www.curteaveche.ro/cartilecopilariei/doneaza/

 

sau in contul Asociatiei Curtea Veche:

cont IBAN nr. RO62OTPV113000823980RO01, deschis la OTP BANK sucursala Băneasa pentru Asociația Curtea Veche

 

Mai multe detalii despre Asociația Curtea Veche și despre programul național de lectură pe care îl desfășoară puteți afla accesând platforma www.curteaveche.ro/cartilecopilariei și pagina de Facebook: Cărțile copilăriei – program national de lectură.

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.