- 4. Poti intreba copilul despre povestea prietenului lui; de exemplu, unde l-a intalnit si cati ani are. Afla daca este om sau este un animalut sau vreun personaj din desenele animate. Asta il ajuta pe copil sa devina si mai creativ si sa isi dezvolte imaginatia. Deseori, existenta unui prieten imaginar este un semn de inteligenta ridicata si de creativitate peste limita la copilul tau.
- 5. Daca asezi farfurie si tacam si pentru prietenul imaginar, langa cele ale copilului tau, nu pune mancare suplimentara pe acea farfurie; copilul o poate manca si deci ar manca prea mult, doar de dragul prietenului imaginar.
- 6. Daca cerintele copilului tau legate de prieten nu sunt deplasate si nu va afecteaza viata de familie, poti sa dai dovada de flexibilitate cata vreme el are un comportament social normal. Distrati-va impreuna si lasa-l sa interactioneze cu prietenul lui invizibil.
- 7. Ai grija ca lucrurile sa nu scape de sub control, iar copilul sa dezvolte o dependenta prea mare de personajul invizibil cu care vorbeste. Daca copilul isi petrece prea mult timp cu prietenul imaginar, este timpul sa intervii cu tact. Desi prietenul imaginar are beneficiul ca il ajuta sa isi dezvolte curajul de a comunica si a actiona, ce e mult nu e bun. Un copil trebuie sa petreaca mult timp cu copiii de varsta lui, sa aiba prieteni reali in timpul liber, deci e important sa il incurajezi in acest sens si sa ii dai ocazia sa intalneasca alti copii.
-
Acum sunt citite aceste articole