Shop
Ultimele 100 de articole

CALENDARUL inscrierii la CLASA PREGATITOARE pentru anul scolar 2017-2018

21 februarie 2017, , Vizualizări: ...
inscriere clasa pregatitoare - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - girl-1345800_1920

Miercuri, 22 februarie, incep procedurile pentru inscrierea la clasa pregatitoare pentru anul scolar 2017-2018. Astfel, copiii care implinesc 6 ani pana la 31 august 2017 vor fi obligatoriu inscrisi la clasa pregatitoare, iar cei care implinesc 6 ani intre 1 septembrie si 31 decembrie 2017 pot fi inscrisi in clasa pregatitoare doar daca au trecut testul de evaluare psihosomatica.

 

Iata calendarul complet al inscrierii in invatamantul primar pentru anul scolar 2017-2018.

 

22 februarie – afisarea circumscriptiilor scolare si a planul de scolarizare propus, respectiv numarul de clase pregatitoare alocate fiecarei unitati de invatamant, inclusiv pe site-ul acesteia, daca exista, si pe site-ul inspectoratului scolar. Afisarea, la sediul fiecarei unitati de invatamant si pe site-ul acesteia, daca exista, sau pe site-ul inspectoratului scolar, pentru unitatile de invatamant care nu au site propriu, a informatiilor care permit parintilor sa cunoasca activitatea specifica clasei pregatitoare din cadrul unitatii, cum ar fi: posibilitatea organizarii procesului de invatamant in cadrul unei gradinite aflate in structura scolii sau in consortiu cu scoala, posibilitatea organizarii programului Scoala dupa scoala, fotografii ale spatiului in care se desfasoara activitatea la clasa pregatitoare. Afisarea programului de evaluare a dezvoltarii psihosomatice a copiilor solicitata de parinti si a unitatilor / institutiilor in care se realizeaza aceasta evaluare.

Anuntarea, prin afisare la sediul unitatii de invatamant, a criteriilor specifice de departajare elaborate de unitatile de invatamant, in urma consultarii cadrelor didactice si a partenerilor sociali – sindicate, consiliu reprezentativ al parintilor – avizate, din punctul de vedere al legalitatii, de catre consilierul juridic si aprobate in consiliul de administratie al unitatii de invatamant.

Anuntarea, prin afisare la sediul unitatii de invatamant, a listei documentelor care sa dovedeasca indeplinirea criteriilor specifice de departajare.

 

23 februarie – 2 martie: „Ziua portilor deschise”, in fiecare unitate de invatamant; parintii si copiii pot vizita spatiile dedicate activitatilor claselor pregatitoare si pot purta discutii cu personalul unitatii de invatamant; intalniri pentru informarea si consilierea parintilor copiilor din gradinita care vor fi cuprinsi, in anul scolar 2017 – 2018, in invatamantul primar

 

22 februarie – 14 martie: evaluarea nivelului de dezvoltare psihosomatica a copiilor

 

22 februarie – 15 martie: comunicarea rezultatului evaluarii dezvoltarii psihosomatice a copilului

 

27 februarie – 16 martie: completarea de catre parinti, online sau la unitatea de invatamant, a cererilor tip de inscriere; validarea cererilor-tip de inscriere la unitatea de invatamant la care se solicita inscrierea copiilor, zilnic, in intervalul 8.00 — 20.00, respectiv sambata, intre 9.00 — 13.00.

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Cuvinte cheie: , , ,

Loading...
Organic India
Disney
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu