Shop
Ultimele 100 de articole

Reguli bune maniere copii: TOTI ar trebui sa le stie

15 octombrie 2019, , Vizualizări:
Reguli bune maniere copii

Atitudinea nepoliticoasa a copilului tau nu este, intotdeauna, intentionata. Uneori, copiii nu realizeaza ca este nepoliticos sa intrerupi pe cineva, sa se scobeasca in nas, sa sa remarce cu voce tare ca doamna din fata are cateva kilograme in plus. Intr-o perioada precum cea actuala, in care toata lumea alearga incolo si incoace, mamele si tatii ocupati nu au mereu timp sa se concentreze pe eticheta. Insa daca ii vei repeta copilului tau aceste reguli, vei creste un pui de om politicos.

Iata, asadar, cateva reguli bune maniere copiii pe care toti ar trebuie sa le stie.

1. Cand pun o intrebare sa foloseasca „Va rog”.

2. Cand primesc ceva sa spuna „Multumesc”.

3.Nu trebuie sa intrerupa discutia a doi adulti, decat in cazul unei urgente. Poate atrage atentia abia dupa ce adultii si-au terminat dialogul.

4. Daca este nevoie sa atraga atentia cuiva, fraza „Ma scuzati” este cea mai buna de a intra intr-o conversatie.

5. Ar trebui sa ceara permisiunea daca nu sunt convinsi ca ceea ce sunt pe cale sa faca nu este corect. O astfel de atitudine il ajuta sa nu aiba regrete mai tarziu.

6. Ar trebui sa-si pastreze remarcile negative pentru ei.

7. Nu trebui sa faca comentarii legate de trasaturile fizice ale altei persoane, decat in cazul in care vrea sa faca un compliment.

8. Atunci cand petrec un timp in casa celui mai bun prieten, sa nu uite sa le multumeasca parintilor acestuia pentru ca i-au permis sa stea in casa lor si sa se distreze.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Cuvinte cheie: , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.