Shop
Ultimele 100 de articole

Automutilarea la copii. Ce trebuie sa stie toti parintii

01 mai 2021, , Vizualizări:
automutilarea la copii - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - girl-3141445_1920

Automutilarea la copii si sinuciderea

Desi sunt tineri care practica automutilarea care au incercat sa se sinucida, totusi, 60% dintre adolescentii care se automutileaza nu au avut nici macar o tentativa de sinucidere.

Automutilarea, insa, creeaza dependenta. Odata ce o persoana a incercat acest procedeu pentru a-si gestiona emotiile, il va folosi vreme indelungata. Desi majoritatea celor care practica automutilarea tin ascuns acest lucru, obiceiul este “contagios”. Tinerii care stau in preajma unei astfel de persoane prezinta un risc crescut sa doreasca sa se raneasca si ei.

Tratamentul copiilor care se automutileaza

Tratarea copiilor care se automutileaza este foarte complexa. Primul pas este identificarea problemei. Automutilarea este descoperita, de obicei, dupa ce tinerii au fost dusi la psihologi pentru tratarea unor probleme de ordin emotional. Ea mai poate fi descoperita si daca se urmaresc semne pe corpul copiilor (taieturi, cicatrice, arsuri). Tinerii care se automutileaza poarta, de obicei, bluze cu maneca lunga, pantaloni lungi, indiferent de cat de cald este afara, tocmai pentru a ascunde cicatricele.

Un alt semnal de avertizare asupra automutilarilor este sa gasesti printre lucrurile copiilor lame, cioburi si alte obiecte care pot provoca rani.

Din moment ce majoritatea tinerilor care se automutileaza au tulburari de ordin psihic si emotional, orice semn de depresie, schimbari bruste de comportament si stari emotionale, ar trebui privit cu ingrijorare.

Dupa identificarea comportamentului, pasul doi este evaluarea copilului de catre un psiholog sau psihiatru care va descoperi cauzele care au dus la automutilare si ce tratament si terapie ar trebui urmate. Important pentru parinti este sa nu se panicheze si nici sa nu aiba reactii exagerate atunci cand descopera automutilarea la copiii lor. Pedepsirea copiilor creste tentatia de automutilare.

Scopul tratamentului este acela de a gasi modalitati care sa invete adolescentul ca automutilarea nu este cheia rezolvarii problemelor, ci doar o modalitate de a le ascunde. In cazul in care automutilarea are drept cauza un conflict in familie, este nevoie de terapie cu toti membrii familiei.

Pentru copiii cu dificultati de ordin social sau de comunicare, este indicata terapia de grup.

Cu rabdare si terapia adecvata, multi adolescenti au renuntat la automutilare si traiesc in prezent fericiti.

Sursa: childdevelopmentinfo.com

Imagine de Anja🤗#helpinghands #solidarity#stays healthy🙏 de la Pixabay

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.