Shop
Ultimele 100 de articole

Anul scolar 2017-2018. Calendarul evaluarilor nationale pentru clasele a II-a, a IV-a, VI-a. Afla cand este examenul de Capacitate

05 septembrie 2017, , Vizualizări:
examen capacitate - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - book-15584

Ministrul Educatiei Nationale, Liviu Marian Pop, a aprobat, prin ordin, calendarul de administrare a evaluarilor nationale la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a in anul scolar 2017-2018. Potrivit documentului, probele se vor desfasura in intervalul 7-24 mai 2018.

Astfel, evaluarea elevilor la finalul clasei a II-a (EN II) va avea loc in perioada 7-10 mai. Probele scrise la limba romana si limba materna sunt programate in 7 mai, fiind urmate a doua zi de testele de citire la cele doua discipline. Proba de matematica este prevazuta pentru data de 9 mai, in timp ce proba de limba romana (scris si citit) pentru elevii din randul minoritatilor nationale se va desfasura in data de 10 mai.

Evaluarea competentelor fundamentale dobandite in ciclul primar (la finalul clasei a IV-a) are urmatorul calendar: limba romana (15 mai), matematica (16 mai) si limba materna (17 mai).

Elevii claselor a VI-a vor sustine evaluarea competentelor fundamentale dobandite in ciclul inferior al gimnaziului (V-VI) in zilele de 23 mai (limba si comunicare) si 24 mai (matematica si stiintele naturii).

Conform Legii Educatiei Nationale nr. 1/2011, rezultatele EN II se comunica parintilor si sunt folosite pentru elaborarea planurilor individualizate de invatare ale elevilor. La finalul ciclului primar, rezultatele EN IV sunt utilizate si pentru diagnoza de sistem la nivelul acestui tip de invatamant, iar la finalul clasei a VI-a, rezultatele au ca scop elaborarea planurilor individualizate de invatare ale elevilor si preorientarea scolara. De asemenea, se comunica parintilor.

 

Capacitate clasa a VIII-a 2018

Pentru elevii claselor a VIII-a, prima proba scrisa din cadrul Evaluarii nationale (limba si literatura romana) va avea loc in data de 11 iunie 2018. Urmatoarea proba scrisa (matematica) se va desfasura in data de 13 iunie, iar ultima (limba si literatura materna) va fi organizata in 14 iunie.

Afisarea primelor rezultate este prevazuta pentru data de 19 iunie (pana la ora 12:00). Subsecvent, in aceeasi zi, intervalul orar 14:00 – 19:00 este rezervat inregistrarii contestațiilor. Acestea vor fi soluționate in perioada 20-22 iunie. Examenul se va incheia sambata, 23 iunie, cu afisarea rezultatelor finale.

Precizam ca inscrierea absolvenților clasei a VIII-a in vederea participarii la Evaluarea Naţionala se face in perioada 4 – 8 iunie 2018. Conform ordinului de ministru privind structura anului scolar 2017 – 2018, cursurile pentru clasa a VIII-a se vor finaliza vineri, 8 iunie 2018.

Cuvinte cheie: ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.