Shop
Ultimele 100 de articole

Afla de ce este minunat sa ai un copil incapatanat

30 ianuarie 2018, , Vizualizări: ...
copil incapatanat- sfatulparintilor.ro- pixabay_com

Ai un copil incapatanat, care face doar ce vrea el, care isi sustine cu tarie parerile? Aveti discutii aprinse de la lucrurile cu care se imbraca pana la ceea ce mananca? Felicitari! Ti se poate parea ca e o ironie, dar nu e deloc asa.

 

Conform ultimelor studii, copiii care obisnuiesc sa incalce regulile au sanse mai mari sa urmeze scoli inalte si sa obtina venituri mai mari.

 

La studiu au participat copii cu varstele cuprinse intre 8 si 12 ani care au fost evaluati din punct de vedere educational si comportamental. Dupa 40 de ani, cercetatorii au reevaluat respectivii copii (acum adulti), pentru a afla ce au devenit. S-a descoperit astfel ca “obraznicii” aveau cele mai mari castiguri in viata de adult.

 

Afla mai multe despre ADHD aici.

 

De ce se ajunge aici? Specialistii spun ca acesti copii nu se multumesc cu putin, negociaza bataios si cer mai multe de la ceilalti.

 

 

Copiii incapatanati actioneaza dupa bunul plac, instinctiv. Chiar daca par ilogici, ei pornesc in atingerea tintei vizate fara sa gandeasca la costuri. Copiii incapatanati cad mai greu prada ispitelor colegilor pentru ca sunt mai doritori sa faca lucruri bune.

 

Daca esti parinte de copil incapatanat, invata-l sa-si canalizeze aceasta energie catre lucruri constructive si vei avea langa tine un mare lider. Pana sa ajungi acolo, insa, vei mai avea de purtat “razboaie” domestice. Asigura-te insa ca lasi deschise caile de comunicare, ca asculti si parerea lor, ca le ceri sa-ti explice punctul lor de vedere. Exprimandu-si opiniile s-ar putea sa constate singuri unde gresesc si se vor indrepta fara sa-ti mai impui tu autoritatea. Iar daca e nevoie de autoritate, stabileste reguli si limite precise, precum si consecinte ferme pentru incalcarea lor.

 

Surse: Psycnet.apa.org, Time.com

Cuvinte cheie: , ,

Loading...
Organic India
Disney
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu