Este hiperactiv copilul tau? Iata la ce trebuie sa fii atent - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Este hiperactiv copilul tau? Iata la ce trebuie sa fii atent

Sfatulparintilor » Preșcolari » Comportament și dezvoltare » Este hiperactiv copilul tau? Iata la ce trebuie sa fii atent
Este hiperactiv copilul - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - children-1581769_1920

Multi copii sunt etichetati drept „hiperactivi” insa, rareori, afectiunea este explicata pe de-a intregul. Psihoterapeutul Frances Campbell a explicat pe intelesul tuturor cateva dintre simptomele si tratamentele ADHD (Deficit de Atentie / Tulburare Hiperkinetica) la copiii preadolescenti.

Depistarea semnelor

Auzim adesea despre copiii hiperactivi, insa ce inseama asta? Cei mai multi dintre copiii normali au multa energie. Cum se face oare distinctia dintre un copil agitat si unul care sufera de ADHD? Raspunsul poate fi dificil.

Afectiunea poate varia in intensitate si multi copii vor arata astfel de simptome la un moment dat. Din nefericire nu exista teste clare pentru depistarea ADHD, astfel ca un diagnostic are la baza comportamentul copilului.

Mai jos vor fi prezntate cateva simptome ale copiilor ca suferinzi de ADHD. Trebuie totusi luat in calcul faptul ca afectiunea se manifesta diferit la fiecare copil.

Lipsa de concentrare

Numele afectiunii ne ofera un indiciu clar al unuia dintre simptomele majore. Copiii care sufera de ADHD nu se pot concentra si au tendinta de a fi foarte agitati. Nu pot sta prea mult intr-un loc, nu pot sta jos si sa se joace sau sa duca la bun sfarsit o sarcina. Bineinteles, ca oricine a lucrat cu copii preadolescentini va spune ca aceasta descriere se potriveste celor mai multi dintre copiii cu care au lucrat, asa ca… ce altceva mai putem indica ca fiind gresit?

Citeste si: Psiholog Monica Bolocan: Provocarile copilului cu ADHD (Deficit de Atentie si Hiperactivitate) si ale familiei acestuia

Agresivitate neobisnuita

Unul dintre cele mai bune moduri de a spune daca un copil este hiperactiv este sa vezi cum se comporta cu ceilalti copii. Copiii cu ADHD nu stiu cum sa relationeze cu cei din jurul lor. Spre exemplu, daca sunt frustrati din cauza ca au pierdut un joc, acesti copii devin iritabili sau chiar agresivi fata de colegii de joaca. Astfel ca batatile frecvente, pentru motive minore, ar putea indica o Tulburare Hiperkinetica.

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 13/06/2021