9 reguli deloc neglijabile care se impun cand iesim la joaca in parc - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

9 reguli deloc neglijabile care se impun cand iesim la joaca in parc

Sfatulparintilor » Preșcolari » Comportament și dezvoltare » 9 reguli deloc neglijabile care se impun cand iesim la joaca in parc
Reguli la joaca in parc

In calitate de parinte ajungi sa afli, aproape zilnic, ca exista o multime de aspecte care nu sunt specificate nici de manualele si nici de cursurile de parenting. Prin urmare, te trezesti in fata lor complet nepregatit. Atunci cand iesi la joaca in parc ajungi sa te confrunti cu o serie de situatii neprevazute, care pot sa devina chiar periculoase. Din acest motiv este bine sa respectam urmatoarele reguli de conduita.

 

Cele mai multe reguli din viata fiecarui parinte ajung sa fie deprinse in urma experientelor practice. De exemplu, cum sa faci un dus atunci cand esti singura persoana care are grija de bebelus. Insa la altele trebuie sa te adaptezi cumva, mai ales cand sunt implicati si copii straini; situatiile devin complexe si nu-ti doresti decat sa iti sti copilul in siguranta. In orice caz, pentru ca este vorba despre copilul tau, tu decizi si tu faci regulile.

 

Sa poarte pantofii potriviti

Mai exact, este vorba despre pantofi inchisi la varf, nu de sandale. Desi nu plecati in drumetie la munte, nu este un drum lipsit de periocole. Prin urmare, poti sa te gasesti in ipostaza de a extrage o aschie din piciorul sau. Alte pericole pot implica cioburi sau diverse obiecte taioase, precum si insecte care il pot ciupi. Atunci cand este cald afara ajuta incaltamintea cum sunt tenisii sau pantofii din material textil.

 

Evita nisipul folosit de animale

Locurile din parc cu nisip se numara printre preferatele copiilor, mai ales al celor de varsta mica. Suntem siguri ca tii la sanatatea copilului tau si cunosti zicala ca este mai bine sa previi decat sa tratezi, asadar ar trebui sa eviti zonele care stii ca au fost vizitate si de catre animale. Acestea sunt purtatoare de multe bacterii, iar cei mici sunt deseori tentati sa introduca nisip si in gura.

 

Ai grija la suprafetele fierbinti

Desigur, este vorba despre acele perioade din an in care temperaturile atmosferice ridicate conduc la topirea efectiva a asfaltului. Copiii (mai ales bebelusii) au o piele extrem de sensibila, prin urmare nu trebuie lasati sa umble desculti sau sa atinga cu mainile suprafete care au fost puternic incalzite de razele soarelui (atat asfalt, cat si obiecte metalice precum tobogane, mese, bare). Poti sa iei cu tine o paturica de picnic pentru a te putea aseza confortabil.

 

Citeste mai multe pe Qbebe.ro.

Data articol: 27/04/2018