Shop
Ultimele 100 de articole

9 lucruri pe care parintii puternici nu le fac

16 octombrie 2015, , Vizualizări:
Ordinea in care te-ai nascut in familie se pare ca nu influenteaza doar personalitatea, ci si starea de sanatate. Cel putin asa sustin diverse studii prezentate de Rd.com.

Cand parintii ajung la limita puterilor si a rabdarii, ar trebui sa-si aduca aminte ca mintea ii poate ajuta sa depaseasca barierele.

Iata 9 lucruri pe care parintii puternici nu le fac, inspirate din cartea “13 lucruri pe care oamenii puternici nu le fac”, scrisa de Amy Morin.

 

  1. Nu-si plang de mila

Parintii puternici nu cad in capcana milei de sine. Ei nu-si spun “Copiii mei vor sa ma pedepseasca” sau “Nu este cinstit faptul ca nu sunt cuminti”. Sa-ti plangi de mila este o amanare a rezolvarii cu adevarat a problemei.

 

 

  1. Renunta la putere

Atunci cand cauti vinovati in persoana altor oameni, de fapt le dai lor din puterea ta. “M-a infuriat atat de tare!”, cunoaste-ti sintagma, nu? Ei bine daca EL v-a infuriat, inseamna ca EL are aceasta putere. Insa fiecare om ar trebui sa-si asume responsabilitatea pentru propriul comportament si pentru propriile emotii.

 

 

  1. Isi pierd energia cu lucruri pe care nu le pot controla

Parintii puternici se concentreaza mai mult pe a-si influenta copiii si mai putin pe a-i controla. Iti poti ajuta copilul sa dobandeasca abilitatile necesare pentru a invata, insa nu-l poti forta sa ia note bune. Poti seta reguli si consecinte, insa nu poti controla alegerile copilului tau.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Cuvinte cheie: , , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.