9 greseli pe care le faci in educarea copilului tau. Punctul 7 e pe lista tuturor! - Pagina 2 din 3 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

9 greseli pe care le faci in educarea copilului tau. Punctul 7 e pe lista tuturor!

copii televizor - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - children-403582_1920

 

4. Ii dai mancare „de bebelusi”

Copilul trebuie sa invete sa mestece, sa manance alimente solide, cu alte cuvinte sa nu mai fie tratat ca un bebelus. Pune-i in farfurie ce mananci si tu, fara a-i umple insa castronul cu pretentia exagerata de a manca tot. In plus, nici nu trebuie fortat. Nu faci altceva decat sa-i starnesti o adversitate fata de respectivul fel de mancare.

 

 

5. Te grabesti sa-i schimbi patutul

Sunt parinti care imediat ce copilul incepe sa mearga ii schimba patutul de bebelus cu unul „normal”. Acest lucru poate sa-l ia pe nepregatite si sa-i creeze copilului tulburari de somn. Lasati-l sa doarma in „cuibusorul” lui pana cand va simti nevoia sa renunte. De obicei, intre 2-3 ani va cere singur sa i se schimbe patutul de bebe.

 

 

6. Te grabesti cu statul pe WC

Unii parinti sunt obsedati de ideea ca cel mic nu face caca/pipi la WC si-l forteaza sa se aseze pe vasul toaletei chiar daca nu e pregatit pentru asta. Ia-l cu incetisorul. Mai intai arata-i WC-ul si explica-i cum se foloseste. Intreaba-l daca nu vrea sa-l incerce. Nu-l forta daca nu prezinta interes fata de WC si roaga-l sa te anunte cand ar vrea sa-l utilizeze.

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 09/11/2017