Shop
Ultimele 100 de articole

8 sfaturi sa cresti increderea de sine a copilului

16 august 2017, , Vizualizări:
familie incredere de sine - sfatulparintilor.ro - pixabay_com

O persoana cu incredere de sine este realista, stie care sunt abilitatile sale si se bucura de fiecare succes. Iata 8 sfaturi sa cresti increderea de sine a copilului tau.

 

 

  1. Lasa-l sa cada si fii acolo pentru el

Cel mai greu pentru un parinte este sa-si vada copilul suferind. Si, totusi, aceasta “suferinta” il va motiva sa faca mai bine. Durerea este un instinct de supravietuire care ne reaminteste tuturor ca trebuie sa ne adaptam. Parintele are menirea de a-si ajuta copilul sa-si rezolve singur problemele, nu sa i le rezolve el pentru a-l feri de greseli, esecuri si suferinte. Jocurile au invingatori si invinsi. Si, uneori, te afli si in tabara invinsilor. De aici, copiii ar trebui sa invete cum sa-si revina, cum sa treaca peste situatie si cum sa o ia de la capat.

 

 

  1. Invata-l despre consecinte

Orice actiune are si o reactiune. Orice fapta are o consecinta. In viata avem de facut alegeri si nu putem controla totul. O vorba spune ca daca viata ne da lamai, putem face limonada. Puterea este in mainile lor.

 

 

  1. Lasa-l sa faca treburi domestice (si celebreaza “bornele”)

Increderea de sine vine din experienta. Copiii au nevoie de experienta pentru a-si dezvolta abilitatile. Putin ajutor la gatit, putin ajutor la aranjatul/stransul mesei sau alte treburi casnice, toate duc la rezultate tangibile ale actiunilor lor care le cresc stima si valoarea de sine.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Cuvinte cheie: , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.