8 reguli esentiale pentru un parinte bun. Copilul iti va multumi cand va creste - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

8 reguli esentiale pentru un parinte bun. Copilul iti va multumi cand va creste

Sfatulparintilor » Preșcolari » Comportament și dezvoltare » 8 reguli esentiale pentru un parinte bun. Copilul iti va multumi cand va creste
horoscop familie - sfatulparintilor.ro - pixabay-com - family-1517192

Relatia dintre parinti si copii aduce cele mai multe satisfactii unui om. Nici o experienta trecuta sau viitoare nu se compara cu aceea de a avea un copil, de a te implica in cresterea si dezvoltarea lui, de a-i da cele mai bune sfaturi si de a-l calauzi in viata. Intotdeauna oamenii se vor intreba cum sa procedeze pentru a reusi sa fie un parinte bun pentru copilul sau. Nu exista “reteta perfecta”, ce functioneaza la o familie, poate sa nu dea roade in alta, insa sunt oricand binevenite idei care sa aduca un plus relatiei dintre parinti si copii.

Iata 8 reguli esentiale pentru un parinte bun.

Parinti si copii #1: Dragoste si afectiune

Daca dragoste nu e, nimic nu e, se zice din batrani. La fel de valabila este si in relatia dintre parinti si copii. Indiferent de cate traznai sau lucruri catalogate drept “rele” fac copiii, ei nu trebuie sa uite niciodata ca sunt iubiti de catre parinti. Un “Te iubesc” si o imbratisare calda fac mai mult decat o suta de predici.

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo

Parinti si copii #2: Intelegere

Sa-ti asculti si sa-ti intelegi copiii este un al element-cheie in relatia dintre parinti si copii. Ori de cate ori au ceva de spus, fii acolo pentru ei. Incurajeaza-i sa-ti vorbeasca despre orice: de la papusi sau masinute la pasiunea pe care a dezvoltat-o pentru vreun star TV. Incurajeaza copiii sa-i exprime dorintele, frustrarile, durerile, intelege-le si invata-i cum sa le gestioneze, cum sa le rezolve.

Citeste si: 11 diferente cruciale intre un parinte bun si un parinte intelept

Parinti si copii #3:Reguli clare

In incercarea de a fi un parinte bun, mai trebuie sa fii cateodata si “baiatul rau”. Copiii au nevoie si de reguli pe care trebuie sa le respecte: reguli de igiena, de comportament, de bune maniere, reguli pentru siguranta si integritatea personala, reguli in ceea ce priveste urmaritul programelor TV sau jocul pe calculator, reguli privind curatenia in casa etc. Toate acestea sunt lucruri de care va depinde viata lor, ca adulti.

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 03/04/2022