8 lucruri pe care le judeci ca tin de un parinte rau, pana devii si tu parinte - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

8 lucruri pe care le judeci ca tin de un parinte rau, pana devii si tu parinte

Sfatulparintilor » Preșcolari » Comportament și dezvoltare » 8 lucruri pe care le judeci ca tin de un parinte rau, pana devii si tu parinte
lucruri pe care le judeci
Credit foto: Pixabay.com

Pana sa ai copii, privind in jurul tau esti tentat sa zici ca un copil sau altul sunt prost crescuti. Ca parintilor lor sigur le-a lipsit ceva atunci cand au incercat sa-i educe. Repetam: PANA sa ai si tu copii, la randul tau.

Dupa ce ai si tu copii si le observi comportamentul, iti dai seama ca toate “obrazniciile” sunt lucruri normale, iar parintii au fost la fel de socati ca si “spectatorii” ceilalti, cand copilul lor a facut ceva.

Crizele de nervi ale copiilor

Crezi ca un parinte poate opri o criza de nervi a unui copil? E ca si cum ai inceca sa opresti un tren. Un tren zgomotos. Un tren zgomotos, puternic si total iesit de sub control. Incerci sa vorbesti calm, linistit, mieros pentru a opri trenul. Dar nu, el trece peste tine.

Smiorcaiala

De cate ori i-ai spus copilului tau ca nu il poti intelege daca vorbeste si se smiorcaie in acelasi timp? Probabil de 5.374.936 de ori. Adevarul este ca cei mici nu se smiorcaie pentru ca “functioneaza”, ci pentru ca lor le place cum suna vocea lor smiorcaita.

Vrei sa fii un parinte bun? Cumpara si tu Ghid Sfatulparintilor.ro: 100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun!

Scobit in nas

Nu e copil care sa nu faca asta. Acasa, in public, peste tot. La un moment dat vor renunta, dar toti parintii poarta acest razboi al bunelor maniere cu copiii lor.

Nu raspund cand vorbesti cu ei

Te-ai confruntat cu situatia in care indiferent ce si cum i-ai spus copilului tau ceva, el te ignora complet? Adevarul este ca, in mintea unora dintre ei, ti-au rapuns, insa cuvintele nu au iesit deloc la suprafata. Dar ei sunt convinsi ca ti-au raspuns. Sau poate nu stiu ce sa-ti raspunda si atunci tac.

Mersul la culcare

Sunt nopti in care copiii pot sta in pat ore in sir, cu lumina stinsa fara sa adoarma. Vorbesc cu ei insisi, canta sau poate vin la tine sa-ti spuna ca ei nu pot dormi, ca si cand nu ti-ar fi dat seama pana atunci. Indiferent de modalitatile prin care incerci sa ii adormi, unii copii pot fi pasari de noapte.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 08/02/2023