Shop
Ultimele 100 de articole

7 replici de incercat cand copilul nu vrea sa se duca la culcare

28 ianuarie 2019, , Vizualizări:
Somnul bebelusului - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - bebe-2763920_1920
Una dintre provocarile vietii de parinte este si mersul la culcare al copilului. Intrucat pot interveni adesea momente in care al nostru copil va refuza sa mearga la culcare, trebuie sa fim mereu pregatiti sa gasim solutiile cele mai convenabile. Printre acestea se afla, asa cum vom vedea si din articolul de mai jos, si gasirea unor replici pe care sa i le spunem acestuia.
Nu va fi simplu sa reactionam mereu cu promptitudine, dar cu rabdare si tinand cont si de indicatii venite de la specialisti, ne va fi mult mai usor sa iesim bine din situatiile mai dificile, astfel incat micutii nostri sa aiba parte, in final, de un somn cat mai bun. Care sunt motivele pentru care un copil poate deveni reticent in a merge la culcare Pentru a gasi cele mai potrivite solutii ca sa ne convingem micutii sa mearga sa se culce, este foarte important sa stim cat mai multe despre posibilele cauze ce ar putea sta la baza refuzului lor.
Specialistii in domeniu spun ca un copil poate sa nu doreasca sa se culce din numeroase motive. Iata-le pe cele mai cunoscute: Copilul nostru nu are o rutina de somn consistenta Psihologii sunt de parere ca, daca al nostru copil se va obisnui de mic sa faca anumite lucruri numai inainte de culcare, atunci el va constientiza mai usor cand este vremea pentru somn. De exemplu, copilul se poate familiariza cu tot felul de activitati relaxante cum ar fi: o baie, o poveste, o discutie cu unul dintre parinti etc.
Dupa aceea va sti ca urmeaza stingerea luminilor si ca a venit timpul pentru culcare. Nu simte nevoia sa doarma la momentul respectiv La fel ca noi, adultii, si copiii au nevoie de mai mult sau de mai putin somn. In medie, un copil mai mic (de pana la 3-4 ani) ar trebui sa doarma mai mult de 10-11 ore pe noapte, in timp ce un prescolar si un scolar mic ar avea nevoie de 10-11 ore de somn.
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.

seo
Gradinita
codul
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu