7 obiceiuri care intaresc relatia parinte-copil - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

7 obiceiuri care intaresc relatia parinte-copil

Sfatulparintilor » Preșcolari » Comportament și dezvoltare » 7 obiceiuri care intaresc relatia parinte-copil
obiceiuri care intaresc relatia parinte-copil
Credit foto: Pixabay.com

Relatia parinte-copil. Orice moment de calitate petrecut alaturi de copilul tau va conduce la intarirea relatiei parinte-copil. Ca orice alta relatie, si cea cu copilul tau trebuie construita, consolidata si nu este recomandat sa o iei ca pe ceva garantat de faptul ca i-ai dat viata.

Iata 7 obiceiuri care intaresc relatia parinte-copil.

Mancati impreuna, ca sa intariti relatia parinte-copil

Mesele regulate in familie cresc atat sansele ca cei mici sa capete obiceiuri alimentare sanatoase, dar intaresc si relatiile, gratie faptul ca atmosfera de la masa contribuie la formarea abilitatilor sociale, mentale si emotionale ale copiilor. Copiii care mananca des impreuna cu parintii au un comportament mai bun si performante academice mai ridicate decat copiii care nu mananca la masa cu parintii.

Ghid Sfatulparintilor.ro: 100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun. Il poti cumpara de aici!

Povestiti despre cum v-a fost ziua

Mersul la culcare poate fi o buna oportunitate sa vorbesti cu copilul tau despre cum a fost ziua fiecaruia. El sa-ti spuna despre cum s-a distrat, cu cine s-a jucat, ce a invatat nou la scoala, iar tu sa-i povestesti despre job-ul tau, despre lucrurile care te-au facut sa te simti mandru sau, dimpotriva, care te-au dezamagit. Impartasirea acestor experiente ii va arata copilului tau ca ai incredere in el si va intari relatia dintre voi.

Jocuri in familie cimenteaza relatia parinte-copil

Cea mai buna metoda de a intari relatiile de familie este sa va distrati impreuna. Fie ca jucati un joc de societate, unul de carti sau afara cu mingea, copilul va avea numai de castigat. Incurajeaza-l sa lucreze in echipa, sa fie manierat si sa nu se supere daca nu iese victorios.

Imbratisarile

Imbratisarile si alintarile sunt grozave pentru a intari relatia dintre parinti si copii. In plus, spun cercetatorii, reduc riscurile unei imbolnaviri.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 01/10/2023