7 lectii periculoase pe care le dam copiilor - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

7 lectii periculoase pe care le dam copiilor

lectii periculoase pe care le dam copiilor

5. E in regula sa te prefaci

Le spui oamenilor ca ii vei suna, dar apoi nu o faci? Spui ca vei termina ceva la data X, dar apoi de “dai lovit”? Cand iti incalci in mod constant cuvantul, ii transmiti copilului ca integritatea morala nu e mare lucru si ca nu e important ca altii sa se poata baza pe tine.

Nu rata nici: 6 lucruri periculoase pe care le-am invatat la scoala

6. Sexul e moneda de schimb

Poate te gandesti ca cel mic este prea mic ca sa-si dea seama. Atunci cand nu oferi afectiune partenerului de cuplu pentru ca “il pedepsesti”, dar il coplesesti cu dragoste cand a facut ceva ce-ti place tie, ai transmis o lectie foarte importanta: “Sexul te ajuta sa controlezi oamenii si sa obtin ceea ce vreau!”.

7. Nevoile altora sunt mai importante decat ale tale

Preferi sa taci decat sa “deranjezi” pe cineva, chiar daca asta inseamna incalcarea valorilor tale? Este natural sa vrei sa fii iubit si acceptat, insa pentru asta nu trebuie sa-ti calci pe inima.

Daca ai citit cele 7 lectii si crezi ca si tu ai facut asta pentru copilul tau, nu fi prea aspru cu tine. E o alta lectie pe care o dai copilului. In schimb, iti poti invata lectia angajamentului, a asumarii si a schimbarilor care conteaza cu adevarat.

Sursa: MindBodyGreen.com

foto: Depositphotos.com

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 21/03/2022