6 secrete sa cresti un copil fericit. Toti parintii moderni trebuie sa le cunoasca - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

6 secrete sa cresti un copil fericit. Toti parintii moderni trebuie sa le cunoasca

opil fericit

4. Copilul este mult mai important decat munca

Copilul nu simte doar nevoia de a sta langa el. El vrea sa si fii prezent. Sa te joci, sa interactionezi, sa-i raspunzi la intrebari, sa-i pui intrebari, sa-i asculti raspunsurile. Copilul simte nevoia contactului vizual, a atingerilor. Indeplineste-i aceste nevoi lasand pentru o clipa legumele pentru cina de-o parte sau mail-urile pe care mai trebuia sa le trimiti in interes de serviciu. Copilul trebuie sa fie si trebuie sa simta ca este mult mai important decat munca ta. Acest lucru il va face foarte fericit.

5. Lasa copilul sa impuna si el cateva reguli

Nu trebuie sa fii sau sa faci pe seful tot timpul. Iti poti lasa copilul sa ia cateva decizii de unul singur, sa faca propriile reguli in anumite privinte. Copiii se simt bine cand au credinta ca detin si ei controlul. Il poti lasa sa faca niste reguli in ceea ce priveste curatenia in camera sau sa te ajute la spalatul vaselor sau alte sarcini domestice (daca este mai mare). Copilul este mult mai doritor sa accepte si sa urmeze regulile care nu sunt impuse cu strictete de cazarma.

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo

6. Fii un model de comportament

Copiii fac ceea ce vad, nu ceea ce li se spune. Daca vrei sa ai un copil altruist, trebuie sa fii altruist, daca vrei sa ai un copil respectuos, trebuie sa fii, la randul tau, respectuos. Daca vrei sa nu mai tipe, ai grija la tonul pe care il folosesti. Daca vrei sa ai un copil fericit, zambeste si tu cat mai des. Si exemplele pot continua. In primii ani de viata, aceasta influenta a parintilor este mult mai puternica decat orice altceva.

Odata ce te vei concentra pe nevoile copilului si te vei asigura ca poti face orice sa i le intelegi si sa i le indeplinesti, eforturile tale de a avea un copil fericit vor fi rasplatite pe deplin.

Imagine de White77 de la Pixabay

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 08/12/2019