Shop
Ultimele 100 de articole

6 calitati ca sa fii parintele perfect pentru copilul tau. Le ai si tu?

24 iunie 2019, , Vizualizări:
parintele perfect- saftulparintilor.ro - parinti copii - stockfreeimages.com

4. Modelul

Fii un bun exemplu pentru copilul tau. Copilul invata din ce vede si din ce aude. Cand sunt intrebati ce vor sa se faca atunci cand vor creste, multi copii raspund: “ca mami” sau “ca tati”. Asigura-te ca persoana care va deveni copilul tau gandindu-se la tine este ceea ce trebuie. Fii bun, fii onest, fii darnic, fii iertator, fii empatic, fii calm, fii fair-play. Aceste valori va fi duse mai departe de copilul tau, chiar fara sa-ti dai seama.

5. Muncitor

Invata-ti copilul sa fie muncitor. Copilul trebuie sa stie ce inseamna sa muncesti inca de mic. Chiar daca e mic, poate sa-si stranga jucariile, pe masura ce creste te poate ajuta la sortarea hainelor pentru masina de spalat, poate da de mancare cainelui, il poate scoate la plimbare, isi poate face curatenie in camera, isi poate pregati singur de mancare etc. Munca nu doar ca le va dezvolta personalitatea, dar le va creste si respetul de sine pentru ca un anumit lucru este facut de mana lor.

6. Au grija de ei

Un parinte care nu are grija de el nu-l va invata niciodata pe copilul sau cum sa aiba grija, la randul lui, de propria persoana. Rasplateste-te din cand in cand pentru munca de la serviciu si de acasa, rasfata-te, mergi cu prietenii, stai singur daca asta iti face placere. Important este sa-ti acorzi momente de ragaz in care sa-ti incarci bateriile, sa-ti eliberezi mintea si sa ai forta sa o iei de la capat.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.